0

sezen aksu ülkemizin gelmiş geçmiş en iyi sanatçılarından biridir.ve lakabı minik serçe'dir.çıkardığı tüm şarkıları hemen hemen dinledim.ve bana göre hepsi birbirinden güzel çok güzel besteler yazabilen bir sanatçıdır. böyle sanatçılar bir daha bu ülkeye gelmez diye düşünüyorum.

0

sezen aksu çok beğendiğim ve sesinin tınısı hoşuma giden bir sanatçı.birçok şarkısını keyifle dinlerim ve bazı şarkılarının bende yeri ayrıdır. sanatçı kişiliğine pek bir şey demesemde, bazen takındığı siyasi tavırlar ve bazı söylemleri hoşuma gitmiyor.iyi bir şarkı yorumcusu olduğu muhakkak ve hayvanseverdir kendisi.sanatçı geçmişinden bahsedecek olursak eğer, ilk ciddi ses getiren albümünü 1976 yılında "olmaz olsun" albümüyle listelerde hızlıca girip listede bir hayli süre zirvede kaldı.1982 yılında benim de çok sevdiğim firuze albümüyle , yılın kadın sanatçısı ödülünü haklı bir şekilde aldı.kendisinin hayatında ayrı bir yeri olan onno tunç ile hazırladığı "sen ağlama" albümü en çok satan albümlerden biri oldu.kendisinin sanatçı kişiliğinin yanında pişen ve sonrasında sanat dünyamıza katılan pek çok sanatçı oldu.bu sanatçılarımız levent yüksel, aşkın nur yengi,göksel, sertab erener ve işın karaca'dır.

0

''minik serçe'' adını verdiğimiz harika parçaları olan bir sanatçımızdır. severek dinlerim. bazı şarkıları: ben sen de tutuklu kaldım, vazgeçtim, seni yerler, git, sen ağlama, keskin bıçak, kaçın kurası, küçüğüm, rakkas, geri dön gibi şarkıları vardır.