0

kızlık zarinin diğer adı hymendir . hymen küçük yaşlarda vajinayi enfeksiyonlara karşı korur ve vajinanın korunmasını sağlar . hymen esnek bu zardir ve ilk cinsel ilişki sırasında yirtilarak kanar bu fazla bir kanama değildir daha az ve koyu kırmızı bu kanamadir .kızlık zarı darbe esnasında da yirtilabilir ve kanayabilir. kızlık zarı asla bakirelik olarak kullanılmamalıdır çünkü doğuştan kızlık zarı olmayanlar olabilir yada dediğim gibi darbeler karşısında da yirtilabilir illa ilişkiye girmiş demek değildir. kızlık zarı pekçok şekilde yer almaktadir delikli olanlar ,iki delikli olanlar şeklinde yada su gec gibi delikli olanlar şeklinde birçok çeşidi vardır.kızlık zarı esnek olduğu için hemen yirtilmayabilir bu kizlik zarinin olmadığı anlamına gelmez. bazende kizlik zarı doğuştan kapalı olabilir bunun için doktora başvurmak gerekir aksi halde regli engeller. bu durumda doktor hymenotomi dediğimiz işlemi uygular be oraya kesik atar .toplumumuzda kizlik zarinin olması bakirelik anlamına geliyor ama çok yanlış bir tabirdir çünkü kizlik zarı küçük yaşlarda vajinayi koruması için vardır. tip ilerlediği için kizlik zarı diktirilebiliniyorda. kizlik zaricok esnek bir zardir bazen ne kadar zorlasanizda yirtilmayabilir. kızlık zarı vajinanın 2 -3 santim girişinde bulunur .

0

kızlık zarı hymen olarak bilinir ve kızlık zarı bozulana kadar yani küçük yaşlarda canına girişinin enfeksiyonlardan korunmasını sağlar birazcık içeriye dogrudur ve ilk ilişki sırasında patlar ve kanama yapar birçok çeşitleri vardır delikli olan iki tane delikli olan ve ortadan kocaman delikli olan . kızlık zarı esnektir ve bazen ilişki sırasında esnek olmadığı için yirtilmaya bilir bazende hiç delik bulunmaz ve cerrahi bir müdahale gerektirir çünkü adet kanı dışarı almadığı için tehlikelidir .ilk başlarda kadınları enfeksiyonlardan korur . doğum yapmış kadınlarda daha fazla bir yırtık vardır. bazen ilk yirtilmalarda kanam gelir bazende kendiliğinden yirtilabilir. toplumumuzda bakireligin belirtisi sayılır ama hymen asla o şekilde kullanılmamalıdır çünkü en ufakbu harekette bile yirtilabilir illa ilişkiye girmek gerekmez. hymen kadınlarda kızlık zarı olarak bilinir ve ince elastik bir yapıya sahiptir. bazı kadınlarda tamamen kapalı iki ve hymenotomi denilen cerrahi bu işlem yapilir vr oraya kesi atılır. bazı kadınlarda ise dogustan olmayabilir . hymenin az delikli olması adet kaninin daha ağrılı ve zor geçmesine neden olur . toplumda hymenin yani kızlık zarinin namus olarak görülmesini kınıyorum.

0

kızlık zarı vajina girişinden 1.5 cm içeride bulunmaktadir. bu ince perdenin orta noktası adet kanamasının akması için açık ve deliktir