0

diş temizliği çok önemlidir.eğer diş temizliğinin temeli herkesin bildiği gibi diş fırçalamaktır.dişlerimizi günde en az 2 defa fırçalamalıyız.ama tabii ki sadece diş fırçalamak tek başına yeterli değil.ağız çalkalama suları da ağız kokusuna çare olarak düşünülebilir.nefesinizin daha ferah olmasını sağlar.diş ipleri de bir alternatiftir diş aralarını temizlemek,plak oluşumunu engellemek için.bunların dışanda tabii ki de senede 4 kez dişçiye gitmeliyiz.eğer diş kontrollerini ve bakımlarını aksatırsak vücudumuzda iç hastalıklar meydana gelebilir.çünkü diş sağlığı iç orgalarımızı (böbrekleri vs.) etkileyen bir şeydir.hepsinin dışında nasıl cilt bakımında cilt tipine göre ürün seçiyorsak diş macunlarını ve diş fırçalarını da ağız ve diş tipimize göre seçmeliyiz.hassas dişlerimiz varsa soğuk veya sıcak bir şey yiyip içtiğimizde dişerimizde sızı hissediyorsak diş macunumuzu hassasiyete karşı koruma sağlayan bir ürün seçmeliyiz.aynı şekilde diş etlerimizde sorun varsa dif fırçasını çok sert kullanmamalıyız ve yumuşak kıllı olmasına dikkat etmeliyiz.eğer diş sağlığımıza dikkat edersek sağlıklı bir ağza sahip oluruz ve gülmekten çekinmeyiz.

0

dış temizliği aslında vakit almayan ama biz insanlara bazen zor gelen bir konu. aslında bir o kadar da hassas bir konu özellikle yemeklerden sonra temizlenmesi fircalanmasi gerekiyor ve gece yatarken bunları yaparsak zaten diş problemi yaşamayız.

0

diş temizliği fırçalamak suretiyle günde en az 3 defa yapılması ve ihmal edilmemesi gereken bir iştir. yemeklerden hemen sonra dişler fırçalanmalıdır. bunun dışında ayda 1 kere dış hekimi kontrolünden geçerek olası diş hastalıklarının önüne geçilmesi mümkündür. dişi temizlemeye yardımcı maddelere diş fırçası diş macunu diş ipi ve ağız bakım suyu örnek gösterilebilir.