0
0

müteahhitlik mesleği ülkemizde son yıllarda çok popüler olan bir meslektir herkes için bu meslek çok kolay gibi görünse de aslında bu meslekte çok zordur bu mesleği çok iyi icra edebilmek için çeşitli özellikleri bulunması gerekmektedir bu özelliklerden bazıları şöyledir insanların ağzın laf yapması birazcık üçkağıtçılık çok zeki bir kafa ve birazcık paradır ülkemizde müteahhit olabilmek çok kolaydır insanların elinde 250 bin lira olduktan sonra herkes müteahhit olmaya çalışır müteahhitin mesleğinde temel unsur şöyledir öncelikle güzel bir arsa keşfedilir ve bu arsaya belli bir şey inşa edilmek ister sonrasında bu arsa sahibinden satın alınır daha sonra satın alınan bu arsaya çeşitli yatırımlar yapılarak inşa edilen yerler insanlara satılır arsanın parasını yaklaşık olarak 30 katı kazanç elde edilir bir yandan kolay para kazanmanın en basit yöntemidir aslında müteahhitlik

0

anlasildi kendi soruma kendim cevap verecem. :)
arkadaslar muteahhitler hakkinds cok olumsuz yorumlar okuyorum hem sosyal medya da hem de cevremden duyuyorum.
ben bu tur kisilige sahip insanlar olduklarini dusunmuyorum,netice de bunun arsa maliyeti var isci maliyeti var malzeme maliyeti var, var da var anliyacaginiz..muteahhitlere olan bu olumsuz bakis acisindan halkimizin derhal kurtulmasi lazim,bardaga dolu tarafindan bakmiyor bizim insanlarimiz.
muteahhitler sehirlesme de onemli bir rol oynamaktadir,ulke deki ekonomiyi en etkili sekilde yine muteahhitler canlandirir.ve insaat sektoru oyle bir sektor ki;ulke deki ekonomik sikinti %10 ise bunun muteahhite yansimasi %15-20 araligindadir.
ee simdi madem bu kadar mesakatli bir is,"yapmasin kardesim" diyebilirsiniz ama insanimiz sunu unutuyor;herkes evine ekmek goturme pesinde degil mi? bugun calisanin verdigi mucadeleyi isverende veriyor..
ben niye bu kadar uzattim bilmiyorum ama yanlis dusunen birisini dusuncesinden geri cevirebildiysem ne mutlu bana :)
yakin zamanda da insaat sektorunde bende olacam dualarinizi bekliyorum.. :) (yalniz cok uzun oldu iyi para kaldirdik ha :d)