0

birçok şeyini affedip görmezden geldiğim kendisine sabrettiğim insan sayısı çok fazla ama geçmişte bana çok büyük hatalar yapan ve hala bugünümü yaşamamı engelleyen birkaç yanlış insanı affedemiyorum.affetmeyi de pek düşünmüyorum açıkçası belki bahane gibi duruyor ama onların yaptıkları yüzünden bugün bile birçok problem yaşıyorum yani yaptıkları affedilmesi kolay hatalar değil.

0

allah'a şükür o derece affedemeyecegim büyüklükte başıma birşey gelmedi . ben zaten kin tutamayan bir insanım çabuk affederim eğer gerçekten büyük birşey değilse . özellikle aradan zaman geçmişse hatırlamam bile konuyu .

1

ortaokul ve liseyi birlikte okuduğum arkadaşıma üniversite döneminde darıldım ve halen affetmedim. o da bunun için o dönem fazla çabalasa da daha sonrasında çabalamadı ve bir daha görüşmedik. affetmem diyordum ama her insanın hata yapabileceğini, mühim olanın hatanın farkına varmak olduğunu anladım yaşım ilerledikçe. eğer bir gün bir yerde karşılaşırsak konuşmayı düşünüyorum. bakalım hayat ne gösterir.

1

evet hiç affedemediğim bir kişi var hayatımda ve hiç affedebileceğimi de düşünmüyorum. çok sevdiğim bir komşumuz vardı ve gereksiz bir olaydan sonra bana çok ağır laflar etmişti. kendimde görüşmem ailemi de görüştürmem o kişi ile. bu hayatta herkes durması gerektiği yeri ve haddini bilmek zorunda. sınırını aşan kimseyi affetmem. affetmek kendime yaptığım bir saygısızlık olur çünkü.

0

bu tavır doguştan yok arkadaşım kalp kırıkları ve daha önce affedicilikleten kaynaklı basit şeylere zaten hoşgörü saglarım ama hayatımı etkileyecek hatarlar yanlışlar için afedici olamıyoruım
cok sabırlıyım birçok şeyi görmezden geldigimde olur fakat işin ucu son damlatya geldigi zaman artık dönüşü yoktur çoktan taşma olmuştur rabbim hiç kimseye pişmanlık vermesin ve hayatıımız hep iyi insanlarla dolsun.