0

hırsızın cezası hapis yani başka da bilmiyorum.

0

hırsızlık suçunun bir çok cezası vardır. bu dosya kapsamına göre ve suçlunun yaşına göre değisir. mesela hırsız 18 yaşından küçükse farklı 18 yaşından büyük ise farklı cezalar alabiliyor. ben size alabilineçek cezaları kısaca anlatacağım umarım anlarsınız.

* adli kontrol cezası: adli kontrol cezasında devlet kurumlarında maaş alma şartı ile çalışarak ceza sürenizi doldurursunuz. mesela 3 senelik bir cezanınız var bu 3 sene içinde adliye gibi kurumlarda çalışarak zamanınızı doldursunuz. yada bir diğer adli kontrol cezası haftanın ilk ve son günü sabah 9 dan aksam 5 saatleri arasında bağlı olduğunuz ilçe karakoluna imza atmanız gerekiyor. yani pazartesi sabah 9-5 arası cuma sabah 9-5 arasında imza atmanız lazım. diyelim ki imza atmadınız veya da çalışmaya gitmediniz bu durumda kalan cezanızı hapiste geçirmek durumunda kalırsınız.

* para cezası: işlenilen suç yani hırsızık durumunda adli para cezası verile bilinir. bu ceza genelde tüm suçları kapsar.(terör ve cinsel saldırı hariç) bu para cezasının alt sınırı 600 tl üst sınırı ise 3 tl olur. alınan ceza 3 sene gibi bir miktarsa hakimin kararına göre ya adli para cezasına çevirilir yada adli kontrol cezasına dönüşülür. para cezasının ödenmemesi durumunda hapis cezasına dönüştürülür.

* hapis cezası: hangi maddelerden olduğunu bilmiyorum ama hırsızlık suçunun türk ceza kanuna göre cezası alt sınırı 6 ay üst sınırı 18 sene olarak kabul edilir. yani hırsızlık sucundan bir hapis cezası alacaksınız en az 6 ay almak zorundasınız ama en fazlada 18 sene alabilirsiniz. zaten sadece hırsızlık sucu için değil tüm suçlar için geçerlidir bu; alınan cezanın hepsi yatmaz 3/1 bölümü yatırılır. yani diyelim hırsızlık suçundan 6 sene bir ceza aldınız. bu cezayı 3 e bölüyoruz 2 sene oluyor. bunuda 2 ile çarparsak 4 sene oluyor. yani 4 sene ceza yatıyorsunuz. tabi bunun birde iyi hal ve özel durum indirimleri oluyor. bunlarda uygulanınca çok kısa bir sürede tahliye oluyorsunuz.

hırsızlık suçu için türk ceza kanununda verilen cezalar bunlardır. çok özel bir durum olmadığı sürece yukarda belirtmiş olduğum cezalar verilir. başka ceza varsa bile ben sadece bunları biliyorum. umarım yararlı ve yeterli bilgiler vermişimdir sizlere.