0

4 perıyottan olusu avrupada 10 nba de 12 dkdan olusur.

0

basketbol oynamasını aslında çok seven ve izlemesinden de keyif alan biriyim. baktığımız zaman avrupa'da maçların genel olarak 10 dakikadan oluştuğunu bilmemiz gerekiyor. bazı ülkeler tabii ki farklı kuralları olduğu için bu kurala uyamıyor maalesef. bir diğer kurallardan biri de aslında nba basketbol ligi buradaki periyotlar tam 12 dakikadan oynanmaktadır ve gerçekten efsane maçların çıktığını söyleyebilirim sizlere. o yüzden genellikle hep izlemeyi tercih ediyorum nba basketbol ligini. dünyanın her tarafında 4 periyottan oluşmaktadır eğer eşitlik halinde 5. periyotta oynanır.

0

basketbol oynamayı ve izlemeyi çok seven biri olduğum için basketbol dört periyottan oluşmaktadır. dört periyot her periyot on dakikadır. ancak bu sistem sadece amerika'da nbade geçerli değildir. çünkü amerika'da nba basketbol liginde her periyot on iki dakika oynanmaktadır. toplam kırk sekiz dakika oynarlar bu yüzden normal bir maça göre hem yetenekleriyle hemde fazla dakika oynamaları nedeniyle iki kat daha fazla sayı atarlar. bence bu normal sonuçta sekiz dakika fazla oyun oynuyorlar.

0

4 periyottan oluşur ve 10'ar dakika üzerinden oynanır avrupa'daki maçlar. amerika'da ise 12 dakikadan oynadı ve 4 periyot vardır.