0

1938 yılında literatüre geçen en ilginç psikolojik rahatsızlıklardan biridir. kudüs sendromu kudüsü ziyaret ve hac amaçlı giden kişilerin şehrin dini havasına kapılıp kendini ruhani manada dini lider zannetmeye başlamasıdır. heinz herman tarafından tanımlanmıştır. üç dinde de görülebilmektedir.

1

kudüs sendromu, kişilerin kudüs'ü ziyaret ettikleri sırada dini temalı takıntılı düşünceleri yanılgıları ve diğer ruhsal denge bozuklukları içeren bir grup zihinsel olay içerisinde girmelerinden kaynaklı yaşadıkları sendromdur. kudüs sendromu ilk defa 1938 yılında heinz herman , tarafından tanımlanan bir sendrom çeşididir. tek bir din veya mezhebe ait değildir bu kudüs sendromu. ama özellikle hıristiyan ,yahudileri ve müslümanları etki altına alan bir sendromdur.bu kişiler kendilerini kutsal kitaplardaki bir karakter olarak düşünür ve pis hissetme gibi belirtiler yaşarlar.

0

kudüs sendromu, genellikle dindar insanların kudüs ziyaretleri sırasında şehrin manevi havasından dolayı yşadıkları bir sendrom biçimdir