1

nurgül yeşilçay 26 mart 1976 tarihinde afyon'da dünyaya gelmiştir. ise eğitimini izmir'de tamamladıktan sonra eskişehir anadolu üniversitesi'nin tiyatro bölümü'nü 2001 yılında tamamlamıştır. nurgül yeşilçay üniversite eğitimi devam ederken oynamış olduğu ikinci bahar isimli dizideki gülsüm rolü ile ilk defa ekranlarda boy göstermiş ve yavaş yavaş tanınmaya başlayan bir isim olmuştur.
2002 senesinde ise, asmalı konak isimli dizide özcan deniz ile baş rol oynayarak bahar karadağ karakterini canlandırmıştır bu dizinin yönetmenliğini de çağan irmak yapmıştır. ayrıca aynı senede teoman ile birlikte mumya firarda isimli filmde de rol almış ve kendini yavaş yavaş ispatlamaya başlayan ve aranan bir oyuncu haline gelmiştir.
nurgül yeşilçay atıf yılmaz'ın yönetmenliğini yapmış olduğu eğreti gelin dizisi ile 2005 senesinde 12 adana altın koza film festivali'nde en iyi kadın oyuncu ödülüne layık görülmüştür. yani oyunculuk kariyerindeki yükselişi çok kısa bir süre içerisinde gerçekleşmiştir ve başarısını her dalda rahatlıkla kanıtlayan bir oyuncu olmuştur.
melekler adası isimli dizide rol almış ve bu dizide rol arkadaşı olan cem özer ile bir aşk yaşayarak, 26 ekim 2014 senesinde hayatlarını birleştirilmiş nelerdir. nurgül yeşilçay melekler adası dizisi devam ederken hamile kalmış ve hamileliğinin son aylarına kadar dizide rol almaya devam etmiştir ancak son aylarında diziden ayrılmak zorunda kalmıştır.
ğlu osman necati ise 22 mayıs 2005 tarihinde istanbul'da dünyaya getirmiştir.
şu anda daha gülperi dizisinde boy gösteren nurgül yeşilçay sanat hayatı boyunca birçok film ve dizide rol almıştır ve hepsinde de çok takdir görmüş ve beğenilen oyunculuklar sergilemiştir.
45 antalya altın portakal film festivali'nde ise vicdan adlı filmde oynamış olduğu aydanur karakteri ile en iyi kadın oyuncu ödülünü almıştır.
nurgül yeşilçay'ın oynamış olduğu diziler şu şekildedir,
ikinci bahar, 90 60 90, asmalı konak, reyting hamdi, melekler adası, belalı baldız ,ezogelin ,aşk ve ceza ,sensiz olmaz ,sultan galip, derviş bebek işi ,işler güçler , cinayet, paramparça ve gülperi dizileridir.

nurgül yeşilçay'ın oynamış olduğu filmler ise şu şekildedir,
her şey çok güzel olacak, şelale, mumya firarda ,asmalı konak hayat, eğreti gelin ,anlat istanbul ,yaşamın kıyısında ,adem'in trenleri ,vicdan ,yedi kocalı hürmüz ,çınar ağacı ,aşk kırmızı ve gece filmleridir.
şu anda halen yayında olan gülperi dizisinde ise kocası vefat etmiş ve kaynının tacizine uğrayarak kendini savunurken de hapishaneye düşerek 3 çocuğundan ayrı kalan ve hapishaneden çıktıktan sonra çocuklarına kavuşmak için elinden gelen her şeyi yapan ve hayat mücadelesi vermeye çalışan güçlü bir kadını canlandırmaktadır.

0

asmalı konak ezo gelin paramparça şu anda gülperi dizisinde rol almaktadır

0

baldız asmalı konak aşk kırmızı paramparçadizilerde rol almıştır asmalı konak hayat filminde de rol almıştır

0

oyuncudur.
asmalı konak
aşk kırmızı
baldız gibi dizilerde rol almıştır.