0

dünyada saatler genelde bir yılda iki kere ileri veya geri alınıyor. ancak ülkemiz bu sefer saatlerde oynama yapmadı bence çok iyi bir şey yaptığını düşünüyorum. böylece günümüz daha çok aydınlık oluyor veya bana öyle geliyormuş gibi oluyor. çünkü aksamları uzuyor sabahları kısalıyor yani demek istediğim sabah 7 ye kadar hava karanlık kalmaktadır.

0

bence biz cok iyi yaptık önceden havalar daha çabuk kararırdı. bana göre böyle olması çok iyi oldu diye düşünüyorum. devamlı saat değisimi iyi değildir.

0

baktığımız zaman aslında bizde sürekli ileri ve geri almamaya başladık. şuan da sabit bir şekilde olduğu daha iyi oldu.

1

dünya gündeminde saatlerin ileri ya ada geri alınmasının işlemi yılda iki defa yapılmaktadır. birincisi kışa girerken, diğeri de yaz aylarına girince saatler oynanır. ama bizim ülkemizde artık bu seneden itibaren saatler ne ileri ne de geri alınacaktır. artık sabitlenmiş oldu. bir daha saatler ülkemizde geri alınmayacaktır. dünyada bir çok ülkede saatler geriye alınırken bizim ülkemizde saatler geri alınmamaktadır. bundan ötür bir çok telefon bu zaman dilimlerinde otomatik olarak kendini saat olarak geri almaktadır.