0

çoğu zaman bulaşıkları elde yıkamak sağlık açısından daha iyi olduğunu düşünüyorum. tabi en başta kullandığınız bulaşık deterjanı çok önemli bazı deterjanlar kimyasal koku ve deterjan atığı . bu konuda dikkatli olmak lazım.

0

bulaşıkların makinede yıkanması hem ekonomik hem daha hijyenik yüksek derecede yıkanıyor elde yıkarken çok su harcanıyor yüksek sıcaklıkta yıkayamıyoruz

1

bulaşık makinesinde yıkanması su tasarrufu açısından oldukça faydalı. elimizin dayanmadığı sıcaklıklarda makinede yıkandığı için daha hijyenik olması da etkili. o yüzden imkan varsa makinede yıkanmalı. sağlıklı suya erişimimiz kolay olabilir ama sonuçta tükenebilir bir kaynak su, ve kıymetini bilmeliyiz.

0

bulaşık makinesi gerçekten murfakta çok işe yarıyor. hem kalabalık misafirlerde hem de temizlik ve tasarruf açısından elde yıkamaya göre daha avantajlıdır. bulaşık makinesinde hem daha temiz hem de daha parlak bulaşıklar ortaya çıkıyor. parlak oluyorlar. elde yıkama da tonlarca su gidiyor.

0

bence bulaşıkları elde yıkamak hem daha sağlıklıdır. hemde daha tasarrufludur çünkü makinalar çok cabuk kireclenme yapıyor ve çoğu hastalığı böyle kapabiliyoruz. bence elde yıkanması daha sağlıklı bir tercih olur diye düşünüyorum ben.

0

bulaşıklar makinede daha hijyenik yıkanıp kurutuluyor onun için benim için ideal olan makinedir elde yıkadığimizda yeteri kadar sıcak suda yikiyamiyoruz onun için mikro organizmalar kalabilir buda sorun yaratır

0

bence bulaşıkları elde yıkanması gerçekten büyük su kaybına yol açmaktadır. bu yüzden bulaşık makinelerinde koyduğumuz zaman gerçekten belirli bir miktarda su harcar ama elle yıkadığımız zaman daha çok su miktarı gittiğini görebilmekteyiz. bunun için de genellikle bulaşık makinelerini tercih etmeleri gerektiğini düşünüyorum ve su tasarrufu yapmaları daha mantıklı geliyor bana.

1

bulaşıkların biriktirilerek bulaşık makinesinde yıkanması hem ekonomiktir hem de zamandan kazanmaktır. bulaşıkları makinenin içinde biriktirip yeterince çalıştırmalıyız. aksi halde iki çatal, beş tabak ve dört kaşık için bulaşık makinesinin çalıştırılması doğru bir davranış olmaz. hem de ekonomik olmaz ayrıca zamandan da kaybedersiniz.

0

tencere tava gibi şeyleri elde yıkıyorum genelde diğerlerini makinaya atıyorum. özellikle toplu insan gelince tam bir kurtarıcı makina yoksa o yorgunlukla bir de bulaşık ne kadar çekilir bilmiyorum ki ben bulaşık yıkamayı çok seven bir insanım ona rağmen baş edemediğim oluyor.