0

futbolda toplam 2rakıpde 11erden 22 futbolcu vardir.bunlarin farkli görevleri vardir.mesela 2 takımdada 1er kaleci vardir 3 yada 4 savunma 4 tane orta saha 2 tanede forvet vardir.birbirleriyle uyum ıcınde oynayarak bırbırlerının yerlerınede gecerhucuma gore ya savunmaya yada forvete destek olurlar.

0

sahada toplamda 22 oyuncu bulunur. ve hepsinin farklı farklı görevleri bulunmaktadır. örneğin bir kalecinin görevi atılan şutları tutmak ve gol yememektir. bir defans oyuncusunun görevi kaleye şut çektirtmemek ve kaleyi olabildiğince savunmaktır. beklerin görevi kanat oyuncularına geçit vermemektir. ortasaha oyuncusunun görevi pas bağlantısını sağlamaktır. ve son olarak ise forvetin görevi rakip kaleye şut çekmek gol atmaktır. işte görevleride budur.

0

bir futbol maçında sahada iki takımdan on bir kişi olur yani sahada 22 kişi olur birde hakem olur maçta haksızlık olmaması adına maçı yönetir futbolcuların görevi her futbolcuya göre değişir örneğin stoperin görevi takımı adına defans yapıp takımının gol yemesini önlemektir bir orta saha oyuncusunun görevi ortada pas yapmak ve topu ileri doğru sürüklemektir bir forvet oyuncusunun görevi ise kendisine gelen pasları en iyi şekilde değerlendirip gol atmaktır bir kalecinin görevi ise kalesine gelen şutları kurtarmak ve gol yememektir futbolcuların görevi bu şejildedir.

0

futbol müsabakalrında her iki takıımın totalde 22 futbolcusu 11e 11 olmak üzere ilk 11leri mevcuttur yedekler 7 kişidir 18 kişilik kadroyu tamamlamak zorundadırlar bunlardan ikisi file bekçisi olmak zorundadır diğer mevkilerin sayılarının belli bir sayı zorunlluluğu yoktur ama her mevki için yedek oyuncu bulundurmak avantajlı bir durum olakla beraber. sahadaki onbir oyuncunun dizilimleri de farklılık gösterebilir ama klasik biir futbol dizilişi dört savunma oyuncusu sağ ve sol bekler stopperler ile beraber dört savunma oyuncusu ideal bir dizilim için savunmaya yeterlidir. orta sahada ise kantlar ve ofansif ve defansif orta saha oyuncuları da bu dizilim için ideal bir dizilimdir hücum hattında ise orta sahadaki oyuncu sayısına göre bir veya iki forvet oyuncusu yani santrafor bulundurmak ideal onbiri tamamlamak için eterli ve ideal bir dizilimdir

1

futbol sahalarında oyun oynayana toplam 22 futbolcu bulunur. bunlar ise kaleci, topların kaleyle buluşmasını engellemek için, defans oyuncu, rakip takımın ataklarını durdurmak için, orta saha oyuncusu, orta sahaya gelen topu rakip takıma yıkmak için, sol bek, soldan gelen rakip takım ataklarını kesmek için, sağ bek oyuncusu, sağdan gelen rakip takım ataklarını durdurmak için, libero, saha içinde serbest olan ve kendi takım arkadaşlarına top kazandırmak için, forvet oyuncusu ise, rakip takıma gol atmak için varlardır.

0

22 oyuncuyla oynanır. görevleri ise oynadığı takıma galibet getirmek.