0

namık kemal tazminat dönemi şairlerinden birisidir. ve çok başarılı bir şairdir sanat sanat için anlayışını benimsemiştir.

0

namık kemal terk edebiyatının en önemli isimlerinden biridir. ayrıca tanzimat edebiyatçı olan öncülerinden biridir. roman alanında bir çok eseri türk edebiyatına kazandırmıştır. ayrıca tiyatro alanındada başarılı işlere imza atmıştır.

0

namık kemal tazminat dönemi şairlerindendir roman tiyatro eleştiri türlerinde eserler vermiştir bir dönem tazminat edebiyatının öncülerindendir şekil açısından divan şiirine bağlı kalmış içerik açısından şiiri yenilikler getirmiştir vatan millet ve hürriyet giderlerini şiirlerine yansıtmıştır toplum için sanat ilkesine bağlıdır namık kemal romantizm akımına akımından etkilenmiştir namık kemal çok başarılı bir yazardır eğitimini yurtdışında almıştır özel gazeteleri çıkarmıştır edebiyatımızda ilk edebi ve tarihi romanı ilk köy romanı ilk edebi eleştiri yazan yazardır ağlığında bir araya getirilmeyen şiirleri daha sonra araştırmacılar tarafından toplanıp kitap haline getirilmiştir en önemli eserlerinden biri vatan yahut silistre zavallı çocuk akif bey celalettin harzemşah kadında oyunları intibah cezmi adında romanları tahribi harabat takip adında eleştiri yazıları magusa hatıralarından kitabı ve bunların dışında birçok eseri vardır ilk yerli sahnelenen tiyatro vatan yahut silistre namık kemal yazmıştır namık kemal türk milleti için önemli bir yazardır osmanlı devleti'nde yaşanan karmaşa döneminde sanat için toplum anlayışını benimsemiştir sanat sanat içindir ilgisini geri çevirmiştir.