0

güneş ışınlarının yansıma ve kırılma özelliklerinden dolayı gökyüzü mavi renktedir

0

allah öyle yaratmış hiç merak edip sorgulamadım. elma niye kırmızı, marul niye yeşil, altın niye sarı gibi şeyleri merak etmediğim gibi.

0

tam bilgim yok ama sanırım yansıma sonucu oluyor. denizden yansıyan renk gök yüzünüze mavi yapiyor

0

gökyüzünün mavi görünmesinin sebebi kırılma (difüzyon) dur. gün ışığı farklı farklı renk ve dalga boyundadır fakat bizim yoğun olarak gördüğümüz en kısa dalga boyuna sahip mavi atmosferden daha kolay yayılır.

0

yansıma sonucu olşan renk mavi olduğu için dünyanın rengi mavidir.

0

yansıma sonucu olduğundan gökyüzü rengi mavidir yansıma olmamış olsa asıl rengi siyahtır

0

gökyüzü mavi rengini denizlerin renginden alır. güneşten gelen isinlarin denizden yansıyarak gökyüzünü mavi göstermesi sebebiyle gökyüzü mavi gözükür.

0

evren hakkında neredeyse her gün farkı bilgiler öğrenmeye çalışıyoruz. doğaya ait kavramları sorgularken teoriler oluşturuyoruz ve bunların çözümü için uğraşmaya çalışıyoruz . gölyüzü de bu anlamda öne çıkan konular arasdadir. hiç güneşli bir günde gökyüzüne bakıp düşündüğümüz olmuştur. acaba neden gökyüzü mavi diye. gökyüzünün maviliginden önce güneşin renginden bahsetmek gereklidir. her ne kadar güneşimiz sarı renkle özdeşleşmiş olsa da güneş aslında sarı renkli değildir . tüm renklerin karışımı olan beyaz renklidir . bunu ufak bir yontemle anlayabilmemiz mümkündür. herhangi bir kristal parçasını veya camı güneşe tuttuğumuzda güneş ışıklarının kırılıp farklı renklerden oluştuğunu görebiliriz . gökyüzünün mavi rengi de bu kirilmalardan kaynaklanıyor. çünkü atmosfer geçtiği sırada mor tarafta kalan ışıkların kırmızı tayfta kalan ışıklara göre daha çok dağıldığını ve atmosfer tarafından da en çok mavi işığın kırılıp ayrıştığı fark edilebilir.

0

gökyüzü mavi değildir. güneşten gelen ışınlar atmosfere çarparak ışık kırılmasına yol açar. bunun sonucunda gökyüzü, yeryüzünden bakıldığında mavi renkte görünür. atmosfer aşıldığında aslında uzayın karanlık olduğu anlaşılır.

0

güneş ışığı beyazdır fakat içerisinde birçok rengi barındırır. bu farklı renkleri, beyaz ışığı bir prizmadan geçirdiğimizde ya da bir gökkuşağı oluşturduğu zaman görebiliriz. güneşten gelen beyaz ışık dünya atmosferinde yol alırken birçok parçacıkla çarpışarak saçılır. saçılmanın miktarı artar.

2

herhangi bir şeyin belirli bir renge sahip olması hangi dalga boyundaki ışıkları yansıttığına bağlıdır. hava gibi şeffaf yani ışığı geçirebilen maddeler ise genelde hangi renk ışık etkisindelerse o renkte gözükürler.
güneş ten gelen beyaz ışık dunyanin atmosferine girdiğinde atmosferdeki gazla ve diğer parçalara çarparak saçılırlar. dünya atmosferinde parçalarin büyük çoğunluğu mavi ışıkları sacabilecek büyüklükte parçalardan oluştuğundan ; yada mavi ışığın dalga boyuna daha yakın olduğundan daha çok mavi ışık saçılıma uğrar böylelikle gök yüzü mavi görünür.

0

gökyüzü açık olduğun güneş tepede bulunduğunda, mavi ışık diğer renklere ve pigmentlere göre daha çok saçılan bir ışıktır. bu nedenle gökyüzü mavidir.

0

gökyüzü neden mavi olduğunu aslında atmasforle alakalıdır atmasforden güneşten çıkanların çoğu kırılarak geçer fakat mavi rengi kırılmadan geçer o yüzden gök yüzünü mavi olarak görürüz. bu ne benzer x ışınları da aynı durumudadır.

0

güneşten ışınlar geliyor ve atmosfer yüzünden kırılıyor kırılan ışıklar mavi renk veriyor bu sayede deniz ve güneş mavi renge bürünmüş oluyor.

0

bildiğim kadarıyla denizden dolayı yansıma olayı

0

gökyüzü neden mavimi deniz olsun din konuda olsun herşey çok kapsamlı bir şekilde bahsediyour bu olay ounu içinde düzenli bir şekil de bunu anlamk için kitap okumak gerekiyour bence bana göre dini araştırmları ve iyi bakamaların tavsiye ediyorum farklı kaynaklar baklsıın heryerdena araştırılması gerek çünkü bunu yorumun yapmak zorduru neyse dinlediğin için teşşekürler kolay gelsin görüşmeke üzere hoşçakalın tekrardan saygılarla sevgilerimle birlikte

0

işık kırılmasından kaynaklanıyor ama bence denizin yansımasıdır gökyüzü . asıl rengi siyahtır ama

0

evren siyah bir boşluk olduğu için güneşin bizim bulunduğumuz yer yüzüne vurması ile mavi görünüyor. fakat normalde gökyüzünün rengi siyahtır. :)

0

evren siyah bir boşluk olduğu için dünya ile evren arasında çok uzun bir mesafe olduğu için bizim gözümüze mavi görünüyor.

1

allahını yarattığı bir şeydir buna karışmak doğru olmaz.