0

mavinin en güzelidir gökyüzü benım için. huzur verir bana mavi.. en güzel en anlamlı anı yakalar denizle buluşunca.

0

gökyüzü açık olduğundan mavi ışık diğer ışıklara oran ile en fazla saçılan ışıktır bu nedenden dolayı gökyüzü mavi görünür. gökyüzü bulutlar veya dumanla dolu olduğunda tüm ışınlar nerede ise aynı oranda saçılır buda gökyüzünün gri renkte görünmesine sebep olur

0

işık kırılmaları nedeniyle renkler oluşmakta ve biz de bu renkleri o kırılmaların bize gösterdiği renkler olarak görmekteyiz gökyüzünün mavi görünmesinin sebebi de tam olarak bu kırılmalardır. bu nedenle gökyüzü mavi gözükmektedir.etrafimizdaki herşeyin rengi bu nedenle oluşmaktadır.ayrica gökyüzü her zaman mavi değildir.geceleri karanlıktır .yağmur yagicagi zaman da kararır.

1

para vermeseniz de olur sevdiğim bir şiiri paylaşmak istedim:)

bir gün aynı demlikten çay içersek
anlatırım sana gökyüzü neden mavi,
ruhum neden böyle asi,
gönlüm neden bu kadar deli..

ve birgün aynı yağmurda ıslanırsak
söylerim sana neden saçlarım böyle ak,
katılıp gideyim ömrüne,
yağmur damlalarına karışırarak..

1

tabi haklısınız mavi görülür gözümüze ama aslında mavi değildir aynı deniz gibi deniz denince aklımıza direk masmavi bir su birikintisi gelir gökyüzüde güneş ışınları olduğundan dolayı mavi olarak görülür gökyüzünün asıl rengi gece ortaya çıkar aslında siyahdir

1

gökyüzü mavi değildir gökyüzünün bir rengi yoktur uzay boşluğunun rengi siyahtır yukarıya doğru baktığımızda gökyüzünü mavi görmemizin tek sebebi vardır oda güneş ile uzaydaki siyah renginin çakışması ile birlikte gözümüzde kırılamayan ışınların gözümüze mavi olarak gelmiştir yani bu yüzden hangi şekilde suyunda rengi yoktur denizin de rengi yoktur

1

gökyüzü mavi değildir aslında uzay boşlugunuz rengi açıksiyahısı bişeydir güneşle birleşince maviye dönüşür oyüzden insanlarda bunu mavi olarak görürür.

1

gok yüzu neden mavidir sorusu herkes bilememektedir gokyüzu cesitli gazlardan meydana gelmektedir yani bu gazlardan tabiki önemli olan var su yani oksijen vardir bu ise yerden yansiyan suyun oranina baglidir gokyüzu mavi degildir icindeki su molekullerinden dolayi mavimsi rengi alir bu bilimsel olarak cok sey katilabilir fakat ozu sudur sudan baska birsey yoktur havada su buharindan dolayi gökyüzü mavimsi rengi alir.

1

evren iste yani her gün başka birşey diyorlar her ağızda başka bir kelime çıkıyor araştırıp bunu bulan var ama gene de allah boyle yaratmış onun için bizim haddimize değil yorum yapıp beyaz siyah olsun demek. bunu diyeyim güneşli bir günde gök yüzüne bakin ne görüyorsunuz . geceleyin karanlık ta da bakin nasildir renkli gece yıldızlı aylı parlak gecede bakin hele i zaman ne bulacaksınız

1

güneş ışınları atmosfere girdiğinde atmosferdeki gaz moleküllerine ve toz parçacıklarına çarparak saçılır. gün ışığı değişik dalga boylu birçok ışından oluşur. en kısa dalga boylu mavi ışınlar atmosferin üst tabakalarındaki küçük parçacılar tarafından hemen saçılırlar. fakat kırmızı ışık (ki en büyük dalga boylu ışıktır!) saçılmak için daha büyük parçacıklara çarpmak zorundadır.gökyüzü açık olduğunda, mavi ışık diğer ışıklara oranla en fazla saçılan ışıktır. bu yüzden de gökyüzü mavi görünür. mesela gökyüzü yoğun bulutlarla veya dumanla dolu olduğunda, tüm ışınlar nerede ise aynı oranda saçılır. bu da gökyüzünün gri renkte görünmesine sebep olur. gökyüzünün mavi bir görüntü vermesinin sebebi (difüzyon) kırılma olayıdır. güneş ışınları atmosfere girdiğinde atmosferdeki gaz moleküllerine, toz parçacıklarına çarparak saçılır. gün ışığı değişik dalga boylu birçok ışından oluşur. en kısa dalga boylu mavi ışınlar atmosferin üst tabakalarındaki küçük parçacıklar tarafından hemen saçılırlar.

1

gökyüzü aslında mavi degildir göjyüzü beyazdır gökyüzünün altındaki katmandan dolayı mavi gözüküyor aslında olan beyazdır atmosferden yayılan ışık yüzünden gökyüzü mavi gözükür mavi gözükme sebebi bundan dolayıdır

0

gökyüzü mavi değildir aslında tam olarak mavi de değildir açık mavi tonlarında bir renk e benzer bunun sebebi ise dünya üzerinde bulunan denizler okyanuslar akarsular vb. şeylerden rengini alır çünkü güneş ışığı bu suların üzerine yansıdığı zaman aynı şekilde denizler ve okyanuslar da yansıtıcı özelliğe sahip olduğundan bu şekilde gökyüzüne yansıtır ve de doğal olarak maviymiş gibi görünür.

0

aslına bakarsanız gökyüzü tamamen mavi değildir. günün durumuna göre değişir. nasıl ki akşam güneş ışıkları kaybolur ve gökyüzü siyaha bürünür, işte öyle de güneş ışıkları gündüz bulunduğumuz ortamı aydınlatır o da okyanus ve denizlerin yansımasından kaynaklandığını düşünüyorum. yani gökyüzü tamamen mavi değildir sadece mavi olarak dile gelmiştir.

0

aslında gökyüzü mavi değildir gökyüzünün rengi büyük bir kısmı dünya üzerinde bulunan denizler okyanuslar ırmaklar vb. yerlerden almaktadır.

0

bence gök yüzü mavi değildir beyaz ışıgın gökyüzünde dağılmasıyla mavi en cok yansıttıgı için mavi görünür bazıları denizin maviliğiyle bağlantı kurar ama ben buna katılmıyorum.

0

mavi isik diyer isiklara gore en cok isik yayan renktir

0

yorumları okudum da bazı arkadaşlar gök yüzünün rengini denizden aldığını söylemişler. karasal iklimde gök yüzü neden kahverengi değil o zaman diye de bir sorasım geldi. veya aslında denizin rengini gök yüzünden aldığını söyleyenler ile sizi karşı karşıya oturtsak nasıl bir sonuç elde ederiz diye de bir düşündüm. arkadaşlar bilmediğiniz sorulara lütfen yanlış cevaplar vermeyin. yorumları okuyup sorunun cevabını öğrenmek isteyen arkadaşlarımız da olabilir takdir edersiniz ki. gökyüzünün mavi olmasının sebebi güneşten gelen dalgaların kırılmasından dolayıdır. ayrıca atmosferde bulunan moleküllerin bir araya getirerek yansıma sonucu oluşturduğu renklerdir bunlar. o yüzden genellikle mavinin tonları olarak karşımıza çıkarlar.

1

allahın takdiri ilahisi demek bence yeterli olacak bir cevaptır.

0

deniz suyu ile alakalı olduğunu düşünüyorum.

1

gökyüzü neden mavidir sorusuna şu şekilde bir cevap verilebilir. aslında güneş ışınları beyaz bir ışık saçar. fakat içinde bir çok rengide barındırır. bu farklı renkleri gökkuşağı oluştuğu zaman ya da beyaz ışığı bir prizmasan geçirdiğimiz zaman farkedebiliriz. güneş ışığı dünya atmosferinde yol alırken bir çok parçacıkla çarpışarak saçılır.

gökyüzünün mavi renkte görünmesinin sebebi, güneşten gelen farklı renkteki ışıkların farklı oranlar da saçılması sonucu oluşur.
güneş gökyüzünde yükseldiği zaman , güneşten gelen kısa boylu dalgalar mavi ışığı diğer renklere göre daha fazla saçar. bu durum da ışığın her tarafa saçılmasına ve mavi renkte görünmesine sebep olur.

güneşin doğuşu ve batışı sırasında ise daha farklı bir durum meydana gelir. işık yolu daha uzun olacağından kırmızı renkler görülür.

aslında gökyüzüne çok dikkatli baktığımız zaman maviden, yeşile , kırmızıdan, mora çok farklı renkleri ayırt edebiliriz. ve gerçekte mor ışık diğer renkteki dalga boylarından daha kısadır ve normalden mor rengini daha fazla görmemiz beklenebilir. ancak gökyüzünü mavi görmemizin nedeni gözümüzde bulunan ışık algılayıcılarının mavi renge çok daha fazla duyarlı olmasından kaynaklanmaktadır.