0

2. dünya savaşı'nda normandiya çıkarması sonrasında avrupa cephesindeki en büyük savaştır. almanya'nın kullandığı harekat'ın adıdır.
2. dünya savaşı'nın sonunda gelinmektedir. alman ordusu bitik vaziyettedir. elde avuçta aktif kullanımda 100 civarı uçak almıştır. kalanları yakıtsızlıktan uçamamaktadır. doğu cephesi daha şiddetli çarpışmaları barındırdığından bu uçaklar ruslara karşı kullanılmaktadır.
aylardan aralıktır ve kar yağmaktadır. abd ve ingiliz uçakları bu yüzden uçuş yapamamakta en büyük kozları olan hava yüzünden mahrum şekilde havanın düzelmesini beklemektedirler. alman ordusu bu durumları fırsata çevirip saldırıya geçerler hava kuvvetlerinden yoksun müttefik ordusu çöker ve cephe kabak gibi yarılır. müttefikler şokta almanlar ise zafer sarhoşluğu içindedir. amaç belçika da bulunan antwerp limanını ele geçirip müttefiklerin lojistik hattını felç etmek ve uzun süreli bir saldırıya geçmelerini engellemektir.
almanlar saldırının başarılı olması neticesinde bir anda kendilerini belçika'nın içlerinde bulurlar ve ilerlemeye devam ederler. bu esnada alman komandolarda casus olarak müttefiklerin icine sızıp bir darbe daha indirirler.

0

derin düşlediği 1000 yıllık imparatorluk 2 dünya savaşı'nın 5 yılında artık yerle bir olmak üzereydi bu şartlar altında filtre batı cephesindeki bütün komutanlarını wolfsschanze adını taşıyan karargahına çağırır 20 temmuz suikastının yavruları ve kuşkularının sürdüğü bu toplantıda komutanların silah ve çantalarına el konulur toplantı sırasında ise her komutanım başına silahlı bir eser dikilir 2 saate yakın süren toplantı sonucunda hitler ardenler bölgesinde büyük bir saldırı yapılmasını emreder bu emir üzerine genelkurmay harekat başkanı general ayfer tcdd tarafından hazırlanan ile ilgili tasarı sahipleri sorulur tasarı üzerinde yapılan değişikliklerden sonra saldırı planı verdim davetçisi adıyla bizzat ekipler tarafından onaylanır.