0

zayıflamak isterseniz boğazınızı tutmanız gerekiyor onun haricinde ne yaparsanız yapın bir etkisi yok.

0

bence de zayiflamaya yol acar. cunku onu cignedikce kalori harcariz

0

çok çok az da olsa yardımcı olabilir.ama fazla değil.

0

çenen hareket ettiğin için kalori kaybedeceksin kalori kaybını orantı ile kiloda verebilirsin ama abartılacak kadar değil belki bir kaç gram

0

bence sakız zayıflamaya yardımcı olur.çünkü ağzında bi madde var ve sürekli yeme ihtiyacı duyulmaz.

0

sakiz cignemek beni daha cok aciktiriyor. çok yediğim zamanlar cignemek iyi geliyor. hazmı kolaylastiriyor. bu yüzden etkisi var deniyorsa bilemem.

0

sakız çiğnemek sadece ağız ve çene kaslarını çalıştırmaktadır. zayıflamaya çok bir etkisi olmaz çünkü kalori yakacak kadar çok önemli bir enerji istemeyen bir durumdur.

0

sakız çiğnemek sindirimi daha hızlandırdığını ve çiğnemeye başlandığında açlık hissi verdiğini okumuştum.

0

sakız çiğnemek zayıflatmaz, sadece ağzımızı oyalar.

0

sakız çiğnemek yemek yemenin önüne geçtiği öğün atlattığı için ancak böyle bir şey söylenebilir fakat çiğnemekle aynı zamanda açlık da hissedilebilir. bir de çenenin hareketi de normal vücut hareketi gibi kalori harcatır tabii diyorum.

1

sakız çiğnemenin zayıflamaya yardımcı olacağını düşünmüyorum. insanın manevi olarak kendini kandırmasıdır bence bu. belki beyne işte ağzımda bir şey var, bak çiğniyorum mesajı verip başka abur cuburların yenmesinin önüne geçilebilir. ama bilimsel olarak sakız çiğnemenin zayıflattığına dair bir araştırmada okumadım.

0

merhaba arkadaslar kilo verme zayiflama deyince cevremizden oneri ve tavsiyeler isitiriz bunlar arasinda en cok konusulanlardan birisi ise sakiz cignemenin zayiflattigi.... peki gercekten sakiz cignemek zayiflatirmi?? sakiz cignerken cenemiz asagi yukari hareket eder aktif olur eger ac degilseniz sakiz cignemek yemek yemenizin daima onune gecer ve yiyecek yeme durtunuzun daima onune gecer bu sayede gereksiz kalori aliminin onune gecmis olur yapilan bazi arastirmalarda sakiz cigneyenlerin abur cubur tuketimlerinde azalma oldugu gozlemlenmistir ayrica seker ihtiyacini hissinide onemli olcude azaltmaktadir az kalori almamizi saglar diyet yaparken en cok aclik hissinden yakiniriz lifli gidalar ve protein tuketimi aclik duygusunu buyuk olcude batirsada sakiz cignemek agizda hareketlilige sebebiyet verdigi icin beyne cigneme yoluyla sinyaller gondererek aclik ve istah hissini bastirabilmektedir ekstra kalori yakmamizi saglar pek cogunuz sakiz cignerken kalori yaktiginizi bilmez bu eylemler kalori yakmanizi saglar cunku yapilan arastirmalarsa sakiz cigneyen birbirinin saatte ortalama 11 kalori yaktigi ortaya cikmistir bu kalori orani az gibi gorunsede gun icerisinde hem size tokluk hissi vermesi hem agzini mesgul etmesi gibi etkileriyle aslinda sizin kilo vermede buyuk bir dostunuz olabilir sakiz cigne zayifla!! peki ne tur sakiz cignemeliyiz ?? raflarda pek cok markadan sakiz yer aliyor fakat icerik olarak hepsi esit degil......................

0

evet agiz birseyle mesgul oldugu icin baska birsey yemek istemiyorsun.. o yuzden zayiflamaya yardimci olabiliyor. ama sırf zayiflamaya yardimci oluyor diye de gun boyu sakiz cignenirse yağ kaybi yerine kas kaybi olacagindan kilo verilse bile sagligi bozabilir..