0

timsahlar yumurta ile urerler. yumurtalarini da yer altina gomerler

0

timsahlar yumurtayla ürerler çiftleşmenin ardından dişi kıyıdaki açtığı bir çukur içine kaz yumurtası büyüklüğünde yaklaşık 50 yumurta yumurtlarlar yumurtaların üzerlerini kumla örterek yumurtalarının yakınlarında nöbet tutarlar bazen bu süre 3 ay a kadar çıkabilir dişi bu sürede hiçbir şey yemediği için kilo kaybına maruz kalır baen erkekte dişinin yanına gelir ama dişisini beslemez yavrular yumurta kabuğunu kırmaya hazır olduklarında 20 metre kadar uzaktan duyulan sesler çıkararak annelerini yardıma çağırırlar

1

timsahlar yumurtlayarak çoğalan hayvanlardır. hayvanlar aleminde sürüngenler kategorisinde yer alırlar. bir dişi timsah ile bir erkek timsahın çiftleşmesi ile çoğalırlar. çiftleşmeden sonra dişi timsah yumurtalarını ki bunlar 50 adet kadar olur, sıcak bölgelerdeki kıyılarda bir kumlukta çukur açar ve içine 50 yumurtasını bu çukurun içine yumurtlar. yumurtaların üzerini kumlarla kaplar ve yakın yerlerde bekler. bu süre aşağı yukarı 3 ayı bulur. dişi olan bu 3 aylık sürede hiç bir şey yemediğinden, erkek timsah zaman zaman onun yanına gelir. 3 aylık sürenin sonunca yumurtalardan çıkmaya hazır olan yavru timsahlar sesler çıkararak annelerinden yardım isterler. anne timsah yumurtaları tek tek kırarak yavrularını dışarı çıkarır. 6 ile 8 hafta kadar anne ve baba timsahlar yavrularını yırtıcı hayvanların tehlikelerinden korurlar. bu sürenin sonunda yavrular palazlanınca onlarda kendi hayatlarına devam etmek üzere doğaya karışırlar. ilginç ve güzel bir yaşam hikayeleri varmış. anne ise her yerde anne.. evladını her koşulda bakan ve koruyan. :)

0

tımsahlar yumurta döllenme olayı ile ürerler dişi timsah yavruların bulunduğu yumurtayları bırakır erkek timsah ise bu yumurtaları döller sonra olabildiğince kapali kumsal alanlara yumurtalar gömülüp terkedilir yumurtaların başarı oranı %70 tir kötü hava koşulları ve hayvan saldırıları bu oranı düşürür.