0

meyhane nin halk dilindeki adıdır taverna

0

taverna çalgılı meyhane demektir aslında bakılırsa çok fazla anlam taşıyor gece klubü canlı müzik gibi

0

taverna biraz eski bir kelimedir. içki içlen mekanlara denir. şimdilerde çok kullanılan bir kelime değildir. o kelimenin yerine genelde pavyon adı kullanılır.

0

taverna içki içilebilen müzikli mekanlardır

0

merhaba, kelimenin kökü italyancadan günümüze gelmiştir taverna kelimesinin eş anlamlısı meyhanedir, günümüzdeki yemekli olup yemeğin yanında müzik çalgı eşliğinde içkili eğlence mekanıdır bu meyhanelerde genellikle içkinin yanında güzel gitsin insanlar çakır olsun diye meze türünde yemek yapılması tercih ediliyor. bol şans yolun inşallah düşer.

0

taverna deyince aklımıza içki içilen yer gelir. günümüzde meyhanenin dengidir. meyhanede ne yapılıyorsa burada da aynı şeyler yapılıyor genelde.

0

taverna kelimesi latince kökenli bir kelime olup dükkan veya kulübe gibi bir anlama karşılık gelir.ama günümüzde taverna denilince ilk akla gelen yunan müziği ve sirtaki'dir.taverna kültürü yakın tarihe kadar istanbul'un beyoğlu semtinde varlığını sürdürmeye devam etmiştir.yine tatil bölgelerinde özellikle ege kıyı şeridinde tavernalara rastlamak mümkün.taverna müziğinin türkiye'de en çok tanınan temsilcisi fedon'dur.taverna kültürünü doğru ve daha keyifli dinlemek için yunanistan'a gitmek istiyorum açıkçası.yunanistan'da ki tavernalar dillere destanmış ve ben bunu kaçırmak istemiyorum.taverna ve sirtaki ayrılmaz bir ikili tabi.sirtaki yunan oyun havalarına verilen isim.bir tür yunan halayı da denebilir.tabak kırma ritüeli var sirtaki oyununda ve çok estetik kanımca.etraf biraz kirleniyor fakat no problem.

0

taverna çalgılı çengili yunan meyhanelerine denir

0

taverna yunan gazinosu dur sirtaki müziği eşliğinde sirtaki dansları yapılır ayrıca bol bol tabak kırılır peçeteler havalarda uçuşuyor tam anlamıyla günah yuvası bir yerdir.

0

taverna kısaca anlatmak gerekirse çalgılı çengili meyhanedir her öğünlerinde zeytinyağı ve kekik dökülmüş peynir ve bol zeytinyağlı salata yerler şaraplar sürahiyle gelir küçük bardaklarda içilir zeybetiko oynanır bardaklar kırılır

0

yunan mitolojisine gore müzikli calgili cogu zaman icecegi sarap olan bir mekan

0

kökeni italyancadan gelen müzikli çalgılı meyhane demek olup, müzik ve yemek tavernanın olmazsa olmazıdır. daha çok yunan kültüründe yeri vardır.

türkiye de eğlence sektöründe bir dönem gazinolar, bir dönem tavernalar moda olmuştur.

0

yunanca latince müzikli içkili eğlence yeri .80 li yıllarda ülkemizde popüler oldu .

0

taverna bodrumlarda bulunan ve diğer adıyla yunan meyhanesi. genellikle müzikli olur. dertli olanların alkol mekanıdır. hafif rutubet kokusu ve loş ışıklı ortam güzel bir ambians oluşturur.

0

meyhane gibi yerlere denir, genellikle alkolik mekanlarda kullanılır

0

bazı kişilerin yarattıkları güzel bir tartışma mekanıdır.

0

çalgılı çengili yunan lokantalarına da taverna denir. eğlencelidir.

0

çalgılı ve alkollü mekanlara verilen genel ad

0

çalgılı meyhanelere verilen aad dır tersten yazılımı anrevattır

0

içkili ve çalgılı mekanlara, daha çok meyhanelere taverna denir