0

öncelikle havalar soğudu bu yüzden sokak hayvanları çok yardıma muhtaçlar bunlardan biri de sokak kedileri sokak kedileri için geri dönüştürülmüş maddelerden birçok şekilde yuva yapılabilir ben size kartonla yapımını anlatacağım öncelikle televizyon ya da buzdolabı gibi büyük eşyaları karton kutuları atılıyor bunların atıldığı yerlerden bulunmalıdır önce bulduğumuz kartonu temizlemeliyiz temizledikten sonra bir tarafını kedinin rahatça girebilmesi için kedi boyutuna göre kesmeliyiz daha sonra kedinin hava alabilmesi için kenarlara ufak ufak pencere delikleri açıp bilmeliyiz kartonu etrafını köpük dediğimiz binaların etrafına da koyulan yalıtma için kullanılan süngerle kaplama lıyız ki içindeki kediler hayvanlar üşümesin daha sonra bu kartonu bir yere sabit dedikten sonra içine kedilerin yiyebileceği ve içebileceği süt ve mamalar kurulmaktadır dışarıya da bir kaç kap su yemek ya da süt koyulabilir karton kuşumuzu işinin kullanmadığımız battaniyelerden birini koyarsak minik dostlarımız üşümeye bilir bu sayede kartondan geri dönüştürülmüş bir malzemeden hiçbir para harcamadan neredeyse minik dostlarımız için bir yuva yapabiliriz

0

marketlerden kolı alarak küçük bir yuva yapabılırsınız kullanmadıgını kazaklarınız varsa eger yapılan yuvanın içine koyabılırsınız sıcak tutsun dıye

0

yorumların birçoğunu okudum. hepsi birbirine benziyor. sepet belki kolay bir yöntem olabilir ama üstü açık delikli bir sepet yağmurdan ve soğuktan ne kadar koruyabilir ki bir kediyi. karton bir kutu, ya da koli yağmurda ne kadar dayanabilir ki. en mantıklısı daha dayanıklı materyaller ile bir kedi evi yapmak olacaktır. elimizden marangozluk geliyorsa tahtalardan çakılmış bir kulübe yapılabilir. dışını muşamba türü ile kaplayıp, içini de yumurta kolisi gibi ürünlerle kaplayıp yalıtım sağlayabiliriz. plastik leğenleri üste üste kilitleyip girebileceği bir kapı açabiliriz. balıkçıların balık taşımak için kullandıkları köpükten yapılmış balık kolilerini de kapı açarak kullanabiliriz. hurda araba lastikleri de üst üste konularak birer yuva olabilir. hem sağlam, hem de dayanıklı olacaklardır. marketlerin çöpe attığı plastik sebze ve meyve sepetlerini de platik kelepçeler ile birbirine sabitleyip iyi bir yalıtım yaparsanız gayet güzel bir yuva yapılabilir. yuvalarımızın içlerine onların rahat edeceği küçük bir minder veya eski bez ve halı parçası gibi şeyler koyarsak daha iyi olur tabii ki de.

0

sadece sokak kedileri için değil bütün sokak hayvanları için yuva yapmak gerekiyor. en kolay yapılacak yuva için biraz tahta biraz bez yeterli olacaktır. ama kış aylarında soğuğu izole etmek için biraz daha geliştirilebilir. mesele iki tahta arasına köpük sıkarak daha sıcak bir yuva yapılabilir. klasik bildiğimiz kulübe şeklinde yaptıktan sonra köpek sıkıp üstüne bir kez daha tahta koyarak sıcak bir yuva yapmış oluruz. yuvayı mümkün olduğunca toprağa koymamak sıcağı korumak açısından verimli olur. yuvanın içine bezden hatta bez ve süngerden yatak şeklinde bir zemin de hazırlanabilir. tabi bunlar olmadan sadece dışarıdan bulabileceğimiz poşet, karton, tahta parçası vs. ile de derme çatma bi yer yapılabilir. önemli olan onları yağmurdan ve rüzgardan korumak.

0

koli kartonlarını kullanarak basitçe yuva yapabilirsiniz. içine eski kullanmadığınız bezlerden sıcak tutması için taban yapabilirsiniz.

0

market bakkal büfe alabileceğiniz kolileri keserek yapabilirsiniz.

0

kartondan ufak kulübe yapmak mümkün en fazla 5 tl tutar maliyeti sevaptir

0

kedi evi yapmak çok kolaydır ve bir sürü farklı yöntemi vardır karton kutuya bir delik açıp içine su ve mama da koyabilirsin.

ya da bir tahta alıp birkaç tahtayla onu birleştirirsin daha sonra üstüne yumuşak bir malzeme alırısın önce kartonun üstüne yapışkan sürersin daha sonra üstüne koyarsın ve köşe kısımlarını da zımbalarsın ve sana bir kedi evi başka yöntemleri de var mesela pet şişeleri birleştirerek bir kutu gibi birşey yaparsın daha sonra her tarafını bantlarsın ki içeri yağmur yağdığında su ya da kar yağdığında kar dolu yağdın da dolu girmesin başka bir yolu ise evinde eski ve kullanmadığın bir kıyafet dolabı var ise içini açıp farklı farklı dekore edebilirsin kenarlarına matkapla hava boşluğu açarsın sonra da dolaba merdiven gibi bir şey yaparsın üstünü de kapatırsın orası da ıslanmaz ve güzel bir kedi evi yapmış olursun ancak üstüne kedi evi yaz ki çöp zannedip ya da başka biri götürmesin daha bir sürü ama bir sürü şey var ama bu kadar yazdım daha yazmaya üşendim hadi kolay gelsin size.

0

adore mobilya sitesini takip ederseniz bazen ücretsiz olarak kedi evleri dağıtıyor. hem dayanıklı hem de kediler için kullanışlı.

1

ilk olarak malzemeler
küçük sekilde kesilmiş bir halı
uzun odun parçaları
uhu
çivi
menteşe

yapılısı
ilk olarak 4tahtayı bir ev haline getirin ve sonra için halı koyun sonra çatıyı yapın çivileri çakın uhuyu sürün kapı için tahta alın menteşeyi kapıya takın ve hazır istedikleri zaman girip çikabilirler birazda yemek koyduktan sonra süper olur kediler sevinir bi mesaj vereyim hayvanlara cok zulüm yapılıyor bunun karşısına geçelim yolda biri bir hayvana zarar veriyor ise uyaralım eyer dinlemez ise dövelim yada şikarpyet edelim hayvanlarda bizim dostumuz onlarda bir insan lütfen hayvanlar sahip çıkalım.

0

bence tahtadan kulübe yapılmalı ve içine yünlü bir şeyler koyulmalıdır. tabii yemek vermeyi de eksik etmemeliyiz.

0

nasıl bir yuva yapmayı düşündüğünde bağlı.ama günümüz şartları için mevsim kış olduğundan tahtadan yap ama aralıksız olsun ki su ve fazla hava kaçırmasın.ayrıyeten içine kullanmadığın küçük bir halını veya çarşaf parçasını da koyabilirsin.kapılı olmasını istiyorsan yuvayı bitirdikten sonra küçük bir yerden kes ve naylon parçasını tahtaya çivile kedi çıkıp girebilsin diye.birde yuva yapacaksan bırakacağın yer çatı altında felan olsun sana zahmet maksat yağmur girmesin içeriye.

0

karton kutuların içine kullanmadığınız örtü, kıyafer, kumaş vb şeyleri sererek kediciklerin girip yumuşak biyerde uyumasını sağlayabilirsiniz

0

bence ilk once bu kediler için bi alan satin alınmalıdır o kadar hayvan sever var yani bir kampanya baslatilsa fazlasi ile bulunur kulübe gibi yerler yapılır bunlara ve içerinin sıcak tutulmasi icin gereken yapilmali soguk yerlere de zaten onlar gider yazları sonra yemek artıklari süt vb. herşey yardimseverler vasitasi ile bunlara verilmeli ondan sonra bu hayvanlar sahiplenebilinmeli ve gerekli aşıları devlet tarafından yapilabilmeli .allah c.c demis ki "hayvanlar benim sessiz kullarımdır" onlari zor duruma sokmamak için elimizde geleni yapmamız gerekir yani hayvanlara türkiye olarak sahip çıkalım.

0

bir kolinin her tarafı bantlanır kapatılır. bir taraftan kedinin giriş çıkabilecegi kadar bir delik açılır falçata kullanılabilir. koli naylon poşet ve ya strafor ile kaplanır. içine mümkünse küçük bir battaniye ve ya havlu konulabilir. yuvamız hazırdır.

0

ahşap malzemeden yapacaksanız bir marangozdan yardım almanızda fayda var. onun dışında strafordan da yapıyorlar fakat bu kış günlerinde strafor ne kadar korur bilemiyorum.

0

benim evimde alt katta olduğu için sokak kedileri bizim balkonu hep tercih ederler yaz olsun kış ayı olsun başka bir evin balkonunda görmedim çünkü hiç kimse bizim kadar hatta hiç bakmıyorlar.biz her gün yemek vermeye çalışıyoruz ve onlar kışın üşümesinler diye bir koli bulduk ve onun her yerini iyice açılmayacak şekilde bantlayip kapı gibi bir yer yaptık o kısımdan içine giriyorlar böylece rüzgara ve soğuk havaya karşı korunaklı oluyorlar.birde koliyi sandelya arasına koyduk ki üstten hava girmesin önüne de bir kaç parça dizdik rüzgar kutuya çarpmasın kutu soğuk olmasın diye ve ne güzelde alıştılar artık onun içinde uyuyorlar iyice kendilerinin evi olarak benimsediler kutuyu.bir ara küçük bir yavru kedi bulmuştuk ona sepette bir yuva oluşturduk diğer kediler ise farketti o yavru kedi yokken merak edip denediler bu ne acaba der gibi sonra hoşlarına gitti bir süre onda takıldılar yazın . :)

0

ilk önce kedileri yuva yapacağımız bölgeye topluyoruz. daha sonra bir marangoz veya iyi bir yuva yapan bir kişiyi buluyoruz. daha sonra ise kedileri tabi ki güvenli bölgelerde toplamak gerekiyor. yuva da yapıldıktan sonra kedileri yuvalarına koyuyoruz. daha sonra köpek vb. hayvanlar girmemesi için telle belli bir alanı barınak gibi çeviriyoruz. herşey bittikten sonra aşağı yukarı her gün kedilerin yanına gidip onlara su, mama vb. malzemeler veriyoruz. bu olayı her gün tekrarlıyoruz. daha sonra ise kışın soğukta üşümemeleri için barınağın oraya kapalı bir yer yapıyoruz. bütün sokak kedileri kış boyunca orada kalıyorlar. yaz gelince ise tekrar kapalı bölgenin dışına çıkartılıyorlar. ama sürekli yemek vermeyi ihmal etmememiz gerekiyor. telle çevirdiğimizde tellerden diken olsa iyi olur. çünkü yabani hayvan vb. geldiğinde barınağın içine giremez. kedilerde böylelikle kurtulmuş olur.

0

tahta naylon brandayla yapabilirsiniz ya da kullanmadığınız kömürlük varsa orayı klübe olarak sokak hayvanlarını besleyebilirsiniz

0

havalar çok soğuk biz evimizde bile üşürken sokaktaki hayvan dostlarımız bu soğukta dönüyor gelin bizde kediler için ev yapalım malzemeleri malzemelerimiz şunlardır orta boy karton kutu bulalım 2 3 adet strat strafor maket bıçağı su geçirmez koli bandı bulalım şöyle yapalım kutunun bir yüzüne kedilerinin rahatlıkla girip çıkabilmesi için bir kapı açalım ardından kutunun ölçüsüne göre straforları kesit dış yüzeyini kaplayan ın caddy kapı için açtığımız kısmı da yine straforla kaplayalım toplama işlemi bittikten sonra bant ile köşelerden bağlayalım içerisinde kar ve yağmur girmesini önleyerek kutuyu kalın bir çöp poşeti ile kaplayarak daha korunaklı hale getirebiliriz kedi için hazırladığımız kutular kuru bir yere koyarak tabanından sonrasında önleyebiliriz aslında