0

buna kabızlık da denebilir kabızlık sindirim sistemi hastalığıdır bbunun nedenleri ise kalın bağırsakta fazla su ve mineraljn emilmesinden dolayı olur. kabizlik ise kuru kayısı ile gider

0

kabızlık yani kısaca tıkadı. sıçamaz lavaboya gidemez arkadaş. bir doktor görmesi şart

0

bağırsak tıkanıklığının en belirgin belirtisi karın ağrısı, şiddetli sancılanma ve karında aşırı tokluk, tıkanma hissidir. bunun haricinde 2 günden fazla bir süre büyük abdest yapamamak da bu rahatsızlığın başlangıcı niteliği taşımaktadır. başlangıçta kabızlık ile başlayan bu rahatsızlık, 1 haftalık bir tuvalete çıkamama durumunun ardından ölümcül denebilecek sorunlara neden olabilir. kabızlık ile baş etmede kullanılan bitkisel kürler, meyve sebzeler ve ilaçlar fayda etmediği durumda kabızlık bağırsak tıkanıklığına dönüştürmüş demektir. bu durum gerçekleştiğinde cerrahi müdahale yani ameliyat gerekecektir. bu nedenledir ki günlük su tüketimine, kabızlığa neden olan gıdaların sık sık tüketilmemesine, tüketimin arttığı dönemlerde zeytinyağlı yemekler ve kayısı tüketiminin artmasına dikkat edilmelidir.

0

bağırsak kanalında bulunan dışkının ilerleme esi sonucu oluşan bir hastalıktır bağırsak tıkanması erken farkedilmezse kötü sonuçlar ortaya çıkabilir bu hastalık bazen erken bazende geç ilerleyebilir ince kalın bağırsak görülebilir

0

bağırsak tıkanıklığı belirtileri nelerdir kısaca şöyle aşırı rahatsızlık verir ihtiyaç durumunda zorlaşır

0

bağırsak tıkanıklığının belirtileri öncelikle uzun süre lavaboya çıkmamak ve karında ağrı şişkinlik nefes almada zorlanma ve aşırı sinirlilik bunlar bağırsak tıkanmanın belirtileridir.

0

bağırsak tıkanıklığı karında şişkinlik yapar ve ağrıya sebep olur hareketsizlik halsizlik gibi belirtileride başlıca örnekleridir bağırsak tıkanıklığın teşhisi için uzman kişilere bütün detaylarıyla anlatılması öngörülmektedir ve fizik muayenesi yapılır ilk olarak daha sonra hastadan yatar şekilde röntgen çektirmesi istenir tıkanıklığın ne kadar ileri gittiği erken teşhis olup olmadığına bakılır ve en kısa sürede müdahale ederek hastalığın daha ileti boyutlara gitmesi önlenir.

0

bağırsak tıkanıklığının belirtisi çok kolaydır tuvalete çıkamamak aynı zamanda karın ağrısı ve mide bulantısı da olabilir bunun çözümü içinde sıvı gıdalar örnek vermek gerekirse çorbalar tüketilmelidir.
bağırsak tıkanıklığı çok uzun sürerse bazı problemlere yol açabilir bağırsak çatlamasına neden olabilir eğer tıkanıklık 1 haftadan fazla sürerse bence bir doktora gidip ilaç tedavisine başlanılmalıdır.

0

tuvalete çıkınca eğer dışkını yapamıyorsan bağırsak tıkanıklığı vardır bu kilo artışına da neden olur çünkü sinirlen besinler dışarı atılamaz bunun için bir doktora gitsen iyi olur doktora gidersem eğer muhtemelen bağırsak boşaltma yapacak yani hortumla bağırsan temizleyecek zor bir işlem aslına zor gibi görünse de kolay bir işlem sadece biz insanlar olarak bakıcımızdan dolayı biraz zor gelebilen bir işlemdir

0

sıçarken zorlanıyorsan tıkanmıştır sayın abicim :)

0

vücutta bazı değişiklikler hazımsızlık karın ağrısı ilk belirtileridir tabi tuvalet ihtiyacınızı giderememe en önemli bilgi veren yönüdür

0

bağırsak tıkanıklığında ilk belirti ateş yüksektir, şiddetli karın ağrısı vardır. eğer kişinin geçmiş sağlık hikayesinde bağırsak şikayetleri varsa bu ilk aslında apandisit gibi düşünülür, ancak ağrının belli bir bölgeyi göstermemesi başka rahatsızlıkları düşündürür. böyle bir hasta acile kaldırılır, ilk olarak karın mr'ı çekilir tetkik sonucuna göre derhal hasta ameliyata alınır.

0

durduk yer karnınız ağırıyorsa, tuvalete çıkmakta zorlanıyorsanız ya da karnınızda şişlik olması bağırsaklarınızda tıkanıklık olmasının belirtilerindendir.

0

bağırsak tıkanıklığının belirtisi bağırsak şişmesi,karın şişmesi ve mide bulantısı olarak görülmektedir.ancak sadece bunlar ile anlaşılamayabilir. bir doktora gitmekte fayda var.

0

bağırsak tıkanıklığının belirtileri karın ağrısı şişkinlik, kabızlık gibi belirtiler bağırsakların bizim ikinci beynimiz olur lifli gıdalar yemeli ve günde iki litre su içmeli yürüyüş yapmalıyız

0

miden bulanabilir kabızlık ve mide şişliği asıl belirtiler dir. tedavi olarak bol su ve sıvı şeyler tüketilebilir

0

hem ince bağırsakta hem de kalın bağırsakta kendini gösteren bağırsak tıkanıklığı, bağırsspın tam ya da kısmi olarak tıkanması ve bağırsağın dışkıyo ileri atmasını engellemesine deniliyor. bağırsak tıkanması genel olarak bağırsak şişliği, karın şişliği ve kusma gibi çeşitli belirtiler ile ortaya çıkıyor. ancka bağırsak tıkanıklığının anlaşılabilmesi için doktor tedavisi şarttır böyle durumlar da mutlaka doktora gidilmelidir. bu belirtiler ile anlaşılması zordur. bağırsak düğümlenmesi de bağırsak tıkanması on bir sonucudur. fıtıklar, tümörler, çeşitli metobolik hastalıklar düzenli kullanılan bazı ilaçlar bağırsak tıkanması na neden olabilir bu nedenle dikkat etmek gerekir.

0

ağız kokusu, ateş, karında şişlik ve hassasiyet, kabızlık

0

her şeyden önce doktora gitmek gerekiyor bir sıkıntımız olunca. ama eğer sindirme ve boşaltım sistemini etkileyen bir durumu anlamak için uzman olmaya gerek yok. lavaboya gidince anlaşılır. umarım kimsenin başına gelmez.

0

bağırsak kanalında oluşan dışkının bağırsak kanallarının tıkanması ile bağırsak tıkanıklığı oluşmaktadır. bağırsak tıkanıklığı erken teşhis ile teşhis edilmezse ölüme kadar yol açabilmektedir. bağırsak tıkanıklığı bazen hızlı bazen de yavaş ilerlemektedir. bağırsak tıkanıklığı ince ve kalın bağırsakta görülmektedir.günümüzde halk arasında bağırsak düğümlenmesi olarak geçmektedir. ancak bu iki şeye farklı farklı anlamlarda bulunmaktadır ve ikisinin baştan sona kadar hiçbir ilişkisi bulunmamaktadır.bağırsak tıkanıklığının belirtileri karında şişiklik sürekli gaz kaçırma kabızlık karında ağrı gerginlik ve kusma gibi belirtileri bulunmaktadır.bağırsak tıkanıklığının tedavisi ameliyat ile veya destekleyici ilaçlar ile önlenebilmektedir.