0

aslında alınmaması gerekir ama 10 -15 alıyolar

0

sgk ya bağlı kişiler devlet kurumlarına gittikleri doktorun mertebesine göre ücreti öderler uzman bir doktora görünüyor sanız tarife farklıdır, pretisyen hekime görüyorsanız tarife farklıdır, profesör doktor ali diyorsanız eğer tarife farklıdır eğer acil doktoruna görünüyor sanız belki de ücreti almıyor vardır ancak bunlar hiçbiri kesin bilgiler değil.

0

10 ila 15 tl arasi yapilmasi gereken bir odeme olur katki payi için

0

sgklı ya da yeşil kartlı bağkur olsan ne olursa olsun hastaneden hastaneye değişir ücretleri sağlık ocaklarında sekiz tl dir özel hastanelerde almış ya da yetmiş tldir yani daha bir sürü şey çıkıyor ilaç payı her yerden bir şeyler çıkıyor.

0

hastane durumuna göre değişkenlik gösteren bir miktardır.ama ortalama bir rakam söylemek gerekirse 7-15 tl arası bir rakamdır.gönül isterki tamamen ücretsiz olsun ama bunun hayal olduğunu düşünmemek elde değil.

0

sigortalı devlet hastanelerinde 7 tl muayene parası adı altında 8 tl de katkı payı altında ödeme alınır. bazı hastanelerde katkı payı alınmazken bazı özel hastanelerde 35 ile 50 tl arasında katkı payı ücreti talep edilmektedir.

0

devlet hastanelerinde 7 tl özel hastanelerde ise 35 tl her hastaneye göre de değişir tabii hekimi sayısına göre de değiştiği doluyor. ssk sigorta göre değişiriyor ücreti.

0

sgk ya bağlı devlete yapilan ödemeler hastanelere göre değişir .sağlık ocaklarında 3 veya 4 lira devlet hastanelerinde 7 lira üniversite hastanelerinde 8 veya 9 lira arasında bir değişim gösterirler. bazen de hekim sayısına göre değişir aldıkları para daha fazla veya daha az olur.

0

hastalardan alınan paralar ikinci basamak konu hastanelerin 6 tl üçüncü basamak eğitim araştırma söyle 7 tl üniversite hastanelerine 8 tl özel hastaneler 15 tl on gün içersinde müracaat da muayene ücretine ek olarak beş liralaş bir dileğin %10 veya 20’si her bir reçete için 3 tl üç kutu ilave her bir kutu ilaç için 1 tl vücut dışı protez ortes bedelinin üç askeri ücreti geçmeyen %10 ve 20’si kuruma sözleşmeli vakıf üniversitesi ile özel sağlık kurum ve kuruluşlarında sutta ki bedelin %2 yüzü üniversitelerde vakıf üniversitesi hariç öğretim üyelerinin mesai saati sonrası poliklinik muaynesinde muayene bedelinin iki katı her bir girmiş cinsel işlem için saat 1:00’de hizmetinin bir defada askeri ücretin iki katına katına kadar lüks kısmı otelcilik hizmetlerini çift çift yataklı odalarda yatak tarifesinin 1:30 katı tek yataklı odalarda ise üç katı eşdeğer ilacın en ucuzunu %10’u istisnai sağlık hizmetleri için işlem bedellerini üç katı ilave ücret yine cepten çıkıyor

0

sağlık ocaklarında ücret alınmıyor devlet hastanesi nde ücret alınıyor özel hastanede ücret alınıyor sekiz ile on tl arasında ücret alınıyor devlet bence bunların hiçbirini almamalı sonuçta sigortalı çalışanlarız ama devlet kazıklamak peşinde sigortası olmayan insanlar 130 tleye kadar bu aynı ücreti ödeyebiliyor yani şu an devletin yaptığı tamamen bir saygısızlık eczaneye gittiğimizde bilet ücreti kadar muayene parası ödüyoruz sözde ilaç paralarını yüzde kırkını devlete diyor ki muayene parasından çıkartıyo her türlü devlet kazanıyor on telelik ilaç tuttuysa on liralık bir muayene ücreti çıkıyor

0

hastanenin hekim sayısına göre hesaplanıyor sanırım yani hastaneden hastaneye göre ödenen katkı payı değişiyor

0

bu sorunun cevabı hastaneye göre değişkenlil gösterir bazen sekiz bazen on liradır ama aşağı yukarı bu fiyatlarda değişir.

0

katkı payı'nın gittiğimiz hastaneye göre değişiklik gösterdiğini biliyorum.

0

bu sorunu cevabı değişkenlik gösterebilir. bazen 8 bazen 10 lira alınabiliyor katkı payı olarak reçete bedeli olarakta.

0

bence tamamen ücretsiz olması gereken bu hizmete 10-15 tl arasinda bir ücret ödenmektedir. devlet hastaneleri yine de en ekonomik durumda olan hastanelerdir. fakat bitmek bilmeyen sıralar iki ay sonraya verilen randevular vatandaşı oldukça zor bir duruma sokmaktadir. hal böyle iken insan ister istemez özel hastane seçeneğine yöneliyor. fakat özel hastanelerdeki fiyatlar cep yakıyor. muayeneler 100 tl yi bulabilmektedir. tahlil ücretleri film hastane yatışları derken bir gunde bin lirayı gözden cikarabilirsiniz. allah kimseyi hastaneye düşürmesin fakat onlarsız da birakmasin. teşekkürler.

0

devlet hastanesinde 6 tl galiba sağlıkocağında 10 tl diye hatırlıyorum.

0

devlet hastanelerinde sgkya bağlı olarak muayne olduğumuz zaman belirli bir miktar katkı payı öderiz. eczaneye gittiğimizde verilen reçete üzerinde sorgulama işleminden sonra fark ücretleri orada çıkar 13 tl dır.

1

sosyal güvenlik kurumuna bağlı olarak faydalanılan hastanelere verilen katkı payları farklılık gösterir. sağlık ocaklarına gittiğinizde ayrı, normal devlet hastanelerine giderseniz daha farklı, eğitim ve araştırma hastanelerinde muayene olursanız da farklı bir ücret ödersiniz. bağlı bulunduğunuz (oturduğunuz il) ilin dışında bir ilde misal başka bir sağlık ocağına gittiğinizde rahatsızlandığınızda 1 lira farklı ödersiniz, kendi sağlık ocağınızdaki aile hekiminizden. (tecrübeyle sabittir. kendi doktoruma 6 lira verirken, istanbul'da ilaç yazdırmak için gittiğim yine aile hekimine 7 lira katkı payı devlet benden kesmiş.)

0

sgk lı olsan yeşil kartlı olsan bağ kurlu olsan ne olsan devlet hastane payı ilaç payı senden alıyor aldığı azmi asla hayli hayli çoktur en son sağlık ocağı 3 biliyordum 5 olmuş devlet hastaneleri 7 biliyordum 9 olmuş fakülteleri 9 biliyordum 15 olmuş. bide özele de gidip fiş kessen orda fiş parasını verdiğin gibi derekmen devlete de 12 tl borclaniyorsun. soygun moygun bilmem ama hak değil böyle değişmesi gerek kaç milyon insan var memlekette bunların çoğu yoksul durumları yok. ama işin tarafı zengin de olsan fakirde olsan hepsinden aynı parayı veriyor. kimin var kiminin yok. allah yardım etsin ni diyim kimseyi hastanelere düşürmesin zor durum. memnuniyet konusunda yok memnun değilim

0

toplam olarak 13 tl gibi bir para ödenirrr bu bir soygundur bunlar azaltılmalıdır çol para alıyorlar çok ödeme yapıyoruz çok vergi alınıyor