10

ilk buluşmada hesabı kadın mı öder, erkek mi öder?

bitmeyen tartışmayı tekrar masaya yatırıyoruz.

105 cevap
0

bizim yaşadığımız toplumda alışılageldiği üzre ilk buluşmada ve hatta bir çok buluşmada hesabı erkekler öder. gerçi geçmişe göre bu durumlarda kısmen değişti ama genede az çok devam ediyor bu durum.

0

ilk buluşmada hesabı erkek öder ve her iki tarafta birbirine karşı çok heyecanlıdır lar

0

bu işin kadını erkeği yoktur. herkes kendi yediğini içtiğini ödemeli. yani alman usülü.

0

kadın da ödeyebilir erkekte ödyebilir. hiç farketmez kim istiyorsa o öder. beraberde ödenebilir. illa kadın yada erkek ödemelidir diye bir kural yoktur. insanlar eşittir. ikisinden biri veya ikisi de ödeme yapabilirler. bence farketmez. ben olsam beraber ödemeyi teklif ederim.

0

özel bir durumsözkonusu değilse genellikle erkek öder.

0

kim davet ettiyse o odemeli. bu her zaman icin gecerlidir bence davet eden hesabida oder

0

bence gercekden ikiside biribirini taniyorsa farketmez ama birde su var erkek doğru sözlü ise o an durumu yoksa bayan da ödeyebilir ama bence erkek nezaket açısından erkek tabiki para öder çünkü kibarlık açısından

0

ilk buluşmada en doğrusu erkek öder tabikide sonralarına doğru bilemem sonradaki buluşmalarda şöyle oluyor artık ortak ödenmeye başlanıyor herkes ne içtiyse onu ödüyor en doğrusu bence böyledir çünkü genellıkle böyle oluyor erkekler ben fazla birşey içmeyimde kız içince mahçup duşmeyim o içsin ben ödeyim yok öyle birşey ben pek acıkcası olumsuz bakıyorum çünkü cafede oturduysan erkek içer çay yada cafe ama kız herşey alıyor pastasından tut içeceğine yemeğine kadar alıyorlar sonra parayı kendısı çıkarmıcagı için biraz hesap erkeğe kitlenmiş oluyor bu tür oyunlara düşmemek gerekir her kız böyle değildir genelleme yapmak istemiyorum fakat yapanlar gerçekten var erkek arkadaşlarını lüks yerlere elit yerlere götürüyorlar ve hesabı kitletiyorlar yapmayın.

1

bana göre normalde kim davet ettiyse o ödemeli. ama ilk buluşmada erkekle böyle bir diyaloğa girmeyeceğim için ödemesine müdahale etmem. böyle bir şey talep eder ya da söz konusu ederse bende ödemeyi ya da paylaşmayı teklif edebilirim.

0

kadınlara hesap ödetilmez erkek adam hesabı öder o yüzden hesabı öde arkadaşım.kadınlar çiçektir.

0

21. yüzyılda yaşıyoruz hesabı kimin ödediği çok önemli değil önemli olan o masadan mutlu bir şekilde kalktığımız ya da kalkmadığımızdır, centilmenlik olsun diye genelde erkek öder ama kadın erkek eşitliği nerede. erkek centilmense kadın ne ezik mi oluyor. ben ayrı ayrı ödeme taraftarıyım her zaman herkes kendi yediğini ödemelidir. ama bu bir aşk yemeği ise ilk buluşma ise kim yemeğe davet ettiyse o ödemek zorundadır ben yine de yarı yarıya ödemekten yanayım.

0

ilk buluşmada tabiki de erkek öder hesabı bu soru bile değil bence zaten erkek ödemezse yanlış yapar.

0

burasi turkiye baba burda erkek oder hesabi yanlis analamayinda erkeksen ilk bulusmada o hesabi odiyecen bana kizlar buyuk ihtimalle kızacaklar ama odemek zorundayiz kizlar kusura bakmayin turklerin erkek gururu var burasi almanya mi hesabi herkes kendi yedigini ödesin falan olmaz yani hesabi oyle yada boyle türk erkegi odemek zorunda anlatabiliyormuyum

0

genelde erkek öder. ama bir kadın olarak zaten yeni tanıştığın buluştuğun biri hesap öderken öylece beklerken kendimi garip hissediyorum nedense. normalde böyle şeylere takılmam yeri gel ben öderim yeri gelir o. illa sadece erkek ödeyecek diye bir şey yok. hesap zamanı tarafların ne yapacağını bilmez tavırların yaşanmaması için buluşma öncesi bi tarafın sana şunu bunu ısmarlayayım diye belitmesi işe yarayacaktır.

0

bana göre hesabı sadece ilk buluşmada değil tüm buluşmalarda eğer durumu da müsaitse erkek ödemelidir.

0

erkek öder ama kadın da kibarlık gereği ısrar etmesi gerekir.

0

tabii kide erkek öder. reis erkek dediğin hesabıda öder. kıza ödetmez erkeğiz biz deni reis.

1

erkek oder zaten de oyledir hep erkekler öder kıza ne kadar zengin olduğunu gosterir

0

bu tur konular cok sacma sapan konular neden bu tur konulara takiliyorsunz anlamiyorum ha kadin odemis ha erkek odemis ne fark ediyor

0

ben bu tür şeylere takılmıyorum. bence erkek te kadın da eşittir. ama yine de centilmenlik açısından genel olarak ilk buluşmada erkekler ödüyor hesabı. ama eğer karşımızda ki erkek pinti ise alman usulü ödenebilir. :)