1

kağıdın geri dönüşümü kısaca şöyle, öncelikle toplanan kağıtlar büyük bir kazanda üzerilerine ılık su konularak, parçalanır. lif haline getirilir. ekolojide toplanan kağıtların büyük çoğunluğu %95 gibi geri dönüşüme kazandırılırmış. doğamızı korumak adına bu geri dönüşüm konusunda halkımızında, her birimizinde çöplerimizi ayrıştırarak teslim etmemiz gerekir.

1

kağıtları geri dönüşüm yaparak yeniden kullanılabilir bir hale getirmek çevremiz için kesinlikle çok önemli bir konudur. bu uygulama düzgün bir şekilde yapılmış olduğu zaman ağaç kesilmesi fazla oranda azaltılmış oluyor. özellikle gelişmiş ülkelerde ve ülkemizde büyük şehirlerde kağıt toplamak için geri dönüşüm kutuları mevcut. kullanmış olduğumuz gereksiz kağıtları ya da eski kitap ve defterleri buralara atarak geri dönüşüme katkıda bulunabiliyoruz. kağıtların geri dönüşüm işleminde öncelikle kağıtlar bu şekilde geri dönüşüm kutularına toplanır sonrasında buralardan alınarak geri dönüşüm fabrikaları ne götürülür ve orada öğütülür öncelikle sonrasında ise çeşitli kimyasal aşamalardan ve uygulamalardan geçerek yeniden kullanılabilir hale getirilir.bu işlem yapılırken kağıdının yeniden saf bir hale gelebilmesi için üzerindeki atıklar kimyasal boyalar çeşitli yöntemlerle temizlenir ve sonrasında işlenerek yeniden kullanıma hazır hale getirilir.

0

selamun aleyküm arkadaşlar sizi bu konu hakkında aydınlatacağım sizde bu cevabı okuyorsanız sizlere çok tşkkr ederim bnde bu cevabı verdiğim için kendimle gurur duyuyorum neyse çok uzatmayalım cevabımızı verelim şimdi ilk önce okulda olsun sokaklarda olsun duran geri dönüşüm kutularına atılıyor sonra onlar birikip birikip toplanıyor sonra onları toplayıp geri dönüşüm kağıt fabrikasına gönderiliyor ondan sonra orda eritlierek hamur haline getiriliyor sonrada geri kağıt haline getiriliyor sonra kitap yapılıyor dinlediğiniz için çok teşekkür ediyorum herkese hayırlı sabahlar