0

elbette kendimden bilgli kişilerle konuşup hasbihal etmek hoşuma gider. onlardan bilgiler ve usuller öğrenmek beni daha mutlu eder.

0

şahsen benim çok hoşuma gider ve hatta daha çok böyle insanlarla olmak ve onlarla sohbet etmek isterim ki kendimi de geliştirebileyim. benden daha az şey bilen ya da kendini daha az geliştirmiş bir insanla bulunmak (hele ki kendini geliştirmeye açık bir insan değilse) beni son derece üzer ve sinirlendirir. en azından aynı seviyede olduğum ya da gördüğüm birileriyle muhabbet ederim bu muhabbet gerçek bir sohbet olabilsin. diğer türlü içi boş bir konuşma olur ve keyifsiz olur.

0

dinlemeyi seven birisi oldugum için. evet. diyorum

0

evet çünkü bir şeyler öğrenirim ama haksız olduğunda da susmayı bilmesi lazım her konuda ben haklıyım dememesi lazım

0

insanoğlu her zaman bilgiye aç durumdadır.kişisel gelisim adına kendimden daha bilgili insanlar her zaman ilgimi çekmiştir.

0

genel olarak karşımdaki kişi benden daha bilgili diye bana ego yaparsa veya beni küçümserse tabi ki hoşuma gitmez ama bana cidden birşeyler katmak için benimle konuşan bilgili kişi tabi ki hoşuma gider ondan yeni bilgiler yeni yöntemler öğrenebilirim

0

kendimden daha bilgili bir insanla konuşmak beni daha çok mutlu eder çünkü konuştuğum kişiden yeni bilgiler öğrenirim.

1

elbette. yeni şeyler öğrenmek her zaman için hoşuma gider. can kulağıyla dinlerim. tabi konuşma da hoş bir üslup varsa ve tatlı bir sohbet havasındaysa. kibir ve ben biliyorum sen sus beni dinle gibi bir hava sezinlersem çok keyif almıyorum açıkçası.

0

bence bu konudan konuya gire değişiyor bazı konularda hoş güzel olabilir çünkü bilmediğim şeyleri öğrenmiş olurum ve kendimi eğitirim

0

kendimden daha bilgili biriyle konuşmak elbette hoşuma gider. yeni şeyler öğrenmek, farklı bilgiler öğrenmek çok güzel bi şey.

0

kendimden daha bilgili donanımlı bir insanla birarada olmak tabii ki çok hoşuma gider. eğer bu kişi yakınımda bir yerlerdeyse sık sık biraraya gelmeye çalışırım. bilirim ki kafama takılan yada merak ettiğim hemen hemen her konuda bana bilgisi ile yol gösterecek. bir insan ses tonu davranışları olaylara bakış açısı ve analiz yeteneği ile de bize çok şey katabilir. yine hayata bakış açısı hayatta duruşu insan ilişkilerini çok iyi okuyabilmesi de benim için çok önemlidir. yani benden daha bilgili bir kişi arkadaşlık dostluk gibi duyguların yanında benim kendimi geliştirmemde de yardımcı olur.

0

benden daha çok bilgili olan birinden bilgi aldığım zaman ve konuştuğun zaman hoşuma gider ama karşımdaki kendini bilgili sanıp ve havalara girdiği zaman benden ne kadar bilgili olsa da onun onunla konuşmayı pek fazla hoşlanmıyorum.

0

tabiki de gider her yeni bilgi benim için farklı bir bakış açısı meydana getirir

0

evet hoşuma gider ve onu can kulağıyla dinlerim. bilirim ki ondan õğreneceğim çok şey var.

0

açıkçası çok karşılaşmıyorum ama şöyle yapıyorum pek hoşlanmam ve konuyu kendi çok iyi bildiğim konuya getirip karşımdakini paramparça ederim . karşımdakinin benden bilgili olmalısını sevmiyorum. hele de kibirli olanlarından hiç hoşlanmam ben yaparım ama kibirli bir biçimde de satarım. ben konuşuyorsam sorun yok. senden daha bilgili ve senin kendini çok sağlam sandığın konuda da senden iyiyse işte o zaman sen eksiksin ve kendi konunda kendini geliştirmen gerekli. yoksa hayatta çok vasıfsız kalıyor gidip futbol konuşuyorsun o da senin çok sığ olduğunu ispatlayan bir konudur.

0

kişiye göre değişir böyle anlatmayı sevip mütevazi bir insan olursa sabaha kadar dinlerim ama kibirli kendini beğenmiş diğer insanları kendinden küçük gören bir insanla 10 dakikadan fazla konuşmak istemem hemen arıza çıkarırım

0

benim hoşuma gidiyor da onun benim gibi bir cahille konuşması onun hoşuna gidiyor mu onu bilemem.ancak onunla konuşurken içimden hep vay be vay be diyorum yani.aydınlanıyorum resmen.

0

bir çok mühendis arkadaşım var onlarla teknik bilgi hakkında konuşunca zaman su gibi akıyor

0

sevmem istemem karşımda kendimden bilgisini biraz bilgili olsa yeter. eğlenceli olsun sevgi dolu olsun.

1

evet en mükemmel durum. düşmanım bile bilgili, kültürlü olsun isterim.