1

dünyayı değiştiren icatlar arasında ilk olarak elektriğin buluşu yer alır elektrik insanlara pek çok kolaylık sağlamıştır. bunun yanı sıra telefon da pek çok şeyi değiştirerek hayatımızı kolaylastirmistir.

1

dünyayı değiştirdiğini düşündüğüm bir buluş elektriktir. gerçekten eğer elektrik keşfedilmemiş olsaydı ne olurdu bilmiyorum karanlık bir dünyada nasıl yaşardık gerçekten bilemiyorum. dünyayı değiştirdiğini inandığım bir diğer buluş ise telefondur. telefon sayesinde dünyanın diğer ucundaki kişi ile iletişime geçip haberleşme sağlayabiliyoruz. bu da gerçekten bu yüzden büyük bir buluş. yine dünyayı değiştirdiğine inandığım bir diğer buluş ise tekerlek ve arabadır tekerlek ve araba sayesinde kolaylıkla ulaşım sağlayabiliyoruz ve hayatımız birçok yönde değişiyor. dünyayı değiştirdiğine inandığım bir diğer buluş ise sanayi makinalarıdır. sanayi makinaları sayesinde birçok şey değişebiliyor.

1

buharla çalışan makineleri kimse inkar edemez bundan sonra gelen ise bilgisayar ve beraberinde sürüklediği internettir.
ateş ve tekerleğin de hakkını yememek lazım.
bunların hepsini bir arada düşünürsek her teknolojik alet bir sonrakine zemin hazırlamıştır ve arada geçen zaman ise kısaltılmıştır.