0

bilgisayarlar özellikle eskimeye başladıkları zaman fazlaca ısınmaya başlarlar.bunun en önemli nedeni ise zamanla bilgisayarın fanlarına toz birikmesinden dolayı yaşanan bir sorundur. bilgisayar içerisinde bulunan fazlaca toz bilgisayarım daha kısa süre içerisinde ısınmasına sebep olacaktır.
ayrıca bilgisayarın kaldırabileceğinden fazlaca işlem yatmaktan bilgisayarı ısındıracaktır. özellikle yüksek büyüklüklerdeki oyunları uzun süre oynamak ve büyük boyutlardaki uygulamaları kullanmak bilgisayarı yorarak ısınmasına sebebiyet vermektedir.
isınmayı bir nebze azaltabilmek için fanlarda bulunan tozları temizle ettirebilir ayrıca bilgisayarınızın içerisinde bulunan gereksiz uygulama ve dosyaları temizleyip güvenilir bir uygulama ile virüs taraması yaptırarak eğer bilgisayarınıza bulaşmış bir virüs var ise onları da bilgisayarınızdan ayıklayarak ısınma sorununu azaltabilirsiniz.

0

bunun birçok nedeni olabilir. işlemci fanı stabil olarak çalışmıyor olabilir. egzoz fan yönlerinde bir sıkıntı olabilir.

0

elektiriğin belirli süre sonra izolasyonu etkilemesinden kaynaklıdır.