0

gençler önce geçinsinler sonra biriktirecek paralarına napacaklarına karar verirler tabi varsa da döviz şu dönem için iyi yatırım olabilir

0

para biriktirmek mi saçmalama ya ortalıkda kriz var ben 2 aydır çalışamıyorum işyerlerin yarıdan çoğu kapandı işyerlerin işsizlik çoğaldı birde nasıl para biriktirsinler

0

bu devirde para biriktirmeyi geç aldıgın maaşla geçinmesi zor o yüzden tavsiye vermek biraz yersiz olucak.he bunlara ragmen biriktirebilenlere diyecegim şey yatırımlar yaparak elinizdeki miktarı büyütmeniz.

0

bu sevirde para biriktirmek git gide hayli zorlaştı hele gençler için çünkü zamane gençleri para biriktirmek yerine tatil yapmayı gezip dolaşmayı seviyorlar hele günümüzde herkes canından bezmiş keyf edelim de ne olursa olsun diyorlar.para bşrktirenler de elbet var bunlar genellikle sonunu yarınını düşünen insanlardır.bunlar herşeye karşı tüm olumsuzluklara karşı temkinli insanlardır.eskiden daha çok fazla birikim yapılabilirdi çünkü herşey çok uzuz ve vergi bu kadar alınmıyordu şimdi ise herşey pahalı olunca tabi para biriktirmek zorlaştı gençlik para biriktirmek istiyorsa herşeyden kısıtlama yapmalı yani yemesinden tutunda iğneden ipliğe tartılıp hesap yapılmalıdır.iimdi diyeceksiniz peki gençlik hi mi eğlenmesin evet eğlenecek tabi fakat zamanın ve günümüz şartları bunu gerektiriyor düşünün bir borçberme işlemi bile faizle yapılıyorsa toplum bitmiş insanlık ölmüş demektir.gençlerimiz ders çalışırsa olur mu oda malesef pek fayda sağlanmadığına göre peki gençlik ne yapmalı demekki parasının kıymetini bilmelidir.

0

günümüzde para yönetimi geçmiş yıllara nazaran oldukça zorlamıştır.özellikle gençler için bu durum daha da zordur çünkü günümüzde iş bulmak oldukça zorlamıştır.binlerce üniversite mezunu genç işsizdir.hâl böyle olunca iş sahibi gençlerinde aldıkları maaş miktarı yetişkin insanlara göre düşüktür bu nedenle gençlerin para yönetimini çok dikkatli yapmalidir.elinde bulunan parayı günümüz koşullarına göre değerlendirmeli bana sorarsanız şuanda mevcut parayı en iyi şekilde değerlendirmek için bankalarda vadeli hesaba veya doviz,altına yatırım yapmasını doğrü buluyorum.yeterli tecrubeye gelene kadar birikim yapmalı yeterli tecrübeye ulastıktan sonra varsa uzmanlık alanlarına yönelmeli yoksa o dönemki en iyi kazanç sağlayacak yatirımlarda bulunmalıdır.çoğu gencin yaptıği gibi heveslerine kurban gidip daha yeterli bir ekonomik durumu olmadan araba alarak veya ev almak icin kredi çekerek ekonomik durumunu tehlikeye sokmamalıdır.

0

bu zamanda para biriktirmek başlı başına muazzam bir olay. tabi bu herkes için farklılık göstersede eğitim ve yatırım amaçlı kullanılabilir.

0

şimdi bu kişiden kişiye degıskenlık gosterbilen bir durum olarak adlandırılır yani benim ihtiyacım istediğim ile senin veya herhangi bir başkasının istediği şey aynı şeyler değildir bunlar farklıdır. kimisi anası babasına verır kımısı yer içer ve kimiside kıyafet ayakkabı alır bunlar farklı değişkenlik gösterebilinecek seylerdır. ben şahsen genclere bu yaslarda altına ve dovıze para bağlamalarını onerıyorum hanı değer kaybetmeyen zarar ettirmeyen bir sistem olarak ele gecer hanı bırıktırın harcayın bu kadar basıt elınıdekı parayı harcamak ıstemıyorsanızz eger daha farklı şeylere yatırım yapabilir daha farklı konular üzerine paranızı oralarda degerlendırebılırsınız. benım dedıgım gıbı altın ve dovıze bıraz yogunlasın aılenızlede bu durumu görüşün ve kararlaştırın çünkü bugünün birikimi yarın insanın karşısına çok güzel olarak çıkabiliyor.tabi herkesin kendi görüşü bu durum aslında bazısı eve bazısı arabaya yatırım yaparak farklı girişimlerde bulunur bundan dolayı benım onerdıgım durumlarr ve şeyler bunlaran ibaret siz ne dilerseniz ona karşın bir yatırım yapabilirsiniz..

0

gençler için birikim için en iyi yol bankadır gerekirse birikim hesabına gerekirse dolara gerekse altına dövize yatırmalarını öneririm.
eğer fazla parası var ve bunu değerlendirmek istiyorlarsa gecelik mevduat faizine yatırabilirler buradan aldıkları kazanç aylık onları belli biraz seviye attırır herhangi bir eksiye düşmeden he eğer telefona falan yatırmak istiyorlarsa bunu hiç önermiyorum ikinci el kullanmak her zaman daha mantıklıdır.
bu devirde gençlerin yatırım yapabileceği kripto paralar sanal paralar iddia ancak önermiyorum mevduat faizi ile gecelik faiz altın, devletin açmış olduğu milli piyango idaresinden bilet alım gibi fantastik fikirlere de yönelebilirler.
tabi yine iddia falan derken eldeki bir kuş daldaki iki kuştan iyidir ekolüne sahip çıkmalarına parayı dolara altına yatırmalarını öneririm.

0

gencler biriktirdi parayı simdik çok seçenek vardır ufak yaşta biriktiryorsa hayalindeki birşeyi almak için azim ve çaba gosterir onun için biriktirir.belkide ailesi için annesi babası kardeşi yada evde ihtiyacı olan birseyse bu onun için olabilir vede birikimlerini harcamdan ona sahip olabilir.yada okuyorsa tabiki olerisnide dusnuyorsa çalışıyorsa ilerde o biriktirdiği para okulda veya ayrıldığında ona gercek den katkı saglayacak dir bence.yada hayalini kurduğu birşeyi almak ilerde kimseye yuk olmamak ailesine özellikle onlara da basardigini göstermek isticektir.yada erkekler için askere gidecekse orda ailesine yük olmadan geçimini sağlamak için biriktirir çünkü bayan ve erkekler için çok ama çok seçenek vardır bu konularda o yüzden biriktirilen paranın en güzel şekilde değerlendirilmesi gerekir

0

güzel bi araba alarak veya evlenerek degerlendirilebilir

0

öncelikle gençlerin para biriktirmeyi öğrenmesi lazım. yaz tatillerinde oyun oynamak yerine bir işde çalıştığımda hem meslek öğrenir, hem sosyalleşir,hem de para kazanır. kazandığı parayı ise hemen kafelerde harcamak yerine birikim yapıp eğitim geleceği için harcamalıdır. örnek olarak paralarını altına yatırabilirler. bu sayede geleceklerine katkıda bulunur. bugün verdikleri parayı üniversite bittikten sonra misli misli kazanacaktırlar.tüm öğrencilerimize başarılar dilerim ve maddi yönden bolluk ve bereket içinde bir eğitim öğrenim hayatı geçirmelerini dilerim.

0

ilk önce gençler parayı elinde tutabilmeyi öğrenmeli. savurgan olup iki günde parayı bitirmemeli. kötü yollara ve helal olmayan kazançlar başvurmamalı. bu devirde mesela döviz, altın, arsa ,ev vb. yerler alınıp iyi kazançlar elde edilebilir. tabi bunun içinde borsada var. ama dikkat borsada da helal olmayan hisseler mevcut. bana bunu din öğretmeni söyledi. bir de şunu söyleyeyim borsa oynarken gerçekten çok dikkat edin . bilmeyen biri iseniz sakın o işe girişmeyin. çünkü bütün paranızı kaybedersiniz. bunlar benim görüşüm sizinki farklı olabilir.

0

günümüz gençleri maddi imkansızlık ve hatyat pahalılığı yüzünden para biriktirememektedir

0

bırakın para biriktirmeyi kazandigimiz parayla.geçinşek yeter çok zor cook

0

gençler biriktirdiği parayı faize yatırabilir.

0

gençler 1 ev alcak kadar para biriktirmiş ise kesinlikle ev alip evi kiraya vererek kendisi de kirasi dusuk bi evde oturarak kendilerine kucukte olsa aktif bi gelir saglamasi lazim eger aldigi evde kendisi oturursa sadece kira parasi ödemeyecek aktif bi geliride olmuyacak calismasa dahi dedigim gibi kirasi yuksek guzel bi ev alirsa onuda kiraya verirse aktif gelir saglar her ay cebine calismadan para girer burda önemli olan kendisinin kira da oturcagi icin en dusuk maliyetli bi ev kiralanmasi olcaktir kucuk te olsa bi yatirim sonucta aktif gelir saglanir boylelikle

0

genç bireyler artık para biriktirme çağlarını coktan atlamış durumdalar cok nadir görülen bir durumdur bazı gençler anne ve babasına destek olabilmek için harçlıklarını biriktirir babasına teslim ederek eve bir katkı sağlamasını önerir bu davranış ise aile fertlerini epey duygulandırır

0

gencler biriktirdikleri parayi bireysel emeklilik hesabinda biriktirebilir vadeli hesapda parasini vadeye birakabilir gelecege donuk yatirimlar yaparak ileride buyuk kazanc saglanabilir

0

bi zorlu şartlar altında para biriktirmek gerçekten çok zor bir durum. ama bu duruma rağmen para biriktirebilen varsa şayet paranın miktarına ve kişinin karakterine göre değişir bu durum. misal bazı gençler vardır paralarını sadece teknolojiye kurban ederler. son model telefon kullanıp profesyonel fotoğraf makineleri alırlar. yetmez çok yüksek özellikte bilgisayar alırlar. yani biriktirdikleri bi miktar parayıda teknolojiye yatırırlar. bazı gençlerimizde vardır ki çalışıp biriktirdikleri parayı gezip eğlenmeye harcarlar bence bu daha fena. insanın gezmeye eğlenmeye illa hakkı vardır. ama fazlasıda zarardır. eğer ortada biriktirilmiş bir miktar para varsa bu parayı değişik seceneklerde kullanmak söz konusu olabilir. bankaların vadeli mevduat hesaplarında paralarını değerlendirmesi olabilir. veya bankaların borsadaki hisse senetlerinide alma gibi bi seçenekte mevcut. veyahut birikilmiş para bi işyeri açmaya yetiyorsa işyeride açılabilir. tamamen kişinin kendi görüşüne kabiliyetine ve biriktirdiği para miktarına göredir. herkes kendine en uygun olanı seçer illa ki...

0

öncelikle kişinin hedefleri vizyonu bunu belirleyecektir.eğitim veya yatırım amaçlı değerlendirmesi daha mantıklı olacaktır.yurt dışında ve ülkemizdeki özel üniversitelerde eğitime harcanabilir yada yurt dışında bir dil kursuna gidilebilir.2.yöntem yatırım olacaktır kendine uygun bir yatırım alanı bulup en az riskle bu işe girilebilir.