0

tek faydası mutluluk. sonrası ise dram. ayrılık gelince çok acı oluyor.

0

sevgililik insanı mutlu eder. her insanın sevgi ve ait olma ihtiyacı vardır eğer insanlar sevgili olursa genellikle sevgi ihtiyacını karşılamış olur. birbirini tanımak için de bir fırsat sağlar. sevgililik herkes için farklıdır kimisi sadece zaman geçsin diye kimisi ise sevdiği için bu durumu yaşamak isteyebilir.

0

sevgili olma her insan duygusal olarak pek çok zaaf ve yalnızlık içine girebilir. bazı durumlarda depresif sonuçlarda ortaya çıkabilir. sosyallik manasında her insan birilerine ihtiyaç duyabilir. bunun önüne geçmek için insan yanında yer alacak birilerine ihtiyaç duymaktadır.

0

sevgililik hayatının insan için faydası eğer flört dönemi ise kişi kendine daha fazla bakıyor. karşınsındaki kişiyi etkileyebilmek için kitaplar okuyor filmler seyrediyor , karşı tarafın beğendiği veya hoşlandığı tarzları takip ediyor. yani kişiye hiç olmasa bile bir kültür katıyor. sevgili olunan dönemde ise ortak paylaşımlar kişiyi gerçekten pozitif etkiliyor. birlikte yapılan etkinlikler kişiyi asosyallikten çıkarıyor. kısaca insanlar arasında iletişim devamlılığı kişiye olumlu şeyler katıyor.

0

sevgililik aslında bir bekleyiş ve heyecanı doruklarında yaşayabilmenin o maceranın en üst seviyelerde yaşandığının bir modelidir. orneklersek. mesela sevdiğin kişiyle evlilik istiurosun ancak malum para ile evlilik kuruluyor. o paranın toplanma evresinde sevgili kalarak bir nevi zamana yaymak ve sevdiğin kişinin ailesinden birazcikta olsa gizli gorustugun için macera tadında olur daha bir zevkli oluyor çünkü gizlenen ve korkarak yaklaşılan sevgiler daha cezbeder. ondandır ki evlendiğin zaman o macera bittiği için bosanmalar malesef çok oluyor. keşke hep sevgili olarak kalinsa