0

yazı sümerliler tarafından icat edilmiştir. insanlık açısından en önemli icatlardan birisidir. çünkü yazının icat edilmesi ile birlikte tarihi; tarih öncesi dönemler ve tarihi dönemleri olmak üzere ikiye ayrılmıştır. tarih öncesi dönemlerden yazı kullanılmıyor iken. yazının icat edilmesi ile birlikte tarihi dönemlere geçilmiştir ve yazı kullanılmıştır ve böylece yazılı eserler meydana gelmiş ve uygarlıklar hakkında günümüze kadar bilgilerin gelmesi sağlanmıştır

0

ilk yazı türü çivi yazısı olarak adlandırılmıştır. taşların üzerilerine harf yada özel bir teknikle yazılmıştır. yazıyı mezopotamya da hüküm süren sümerler icat etmişlerdir.

0

ı insanlık açısından en önemli icatlardan birisidr çünkü yazının icat edilmesi ile birlikte tarih öncewsi dönemler ve tarihi dyazi insanlik açisindan en önemli icatlardan birisidr çünkü yazinin icayazi insanlik açisindan en önemli icatlardan birisidr çünkü yazinin icat edilmyazi insanlik açisindan en önemli icatlardan birisidr çünkü yazinin icat edilmyazi insanlik açisindan en önemli icatlardan birisidr çünkü yazinin icat edilmyazı insanlık açısından en önemli icatlardan birisidr çünkü yazının icat edilmesi ile birlikte tyazı insanlık açısından en önemli icatlardan birisidr çünkü yazının icat edilmesi ile birlikte tyazı insanlık açısından en önemli icatlardan birisidr çünkü yazının icat edilmesi ile birlikte tyazı insanlık açısından en önemli icatlardan birisidr çünkü yazının icat edilmesi ile birlikte tyazı insanlık açısından en önemli icatlardan birisidr çünkü yazının icat edilmesi ile birlikte tarih öncewsi dönemler ve tarihi dönemler olmaz üzere ikiye ayrılmıştır : !trahih öncesi donemlerde ya1zi qkullanilmiyor iken yazinin icat edilmesqi ile birşi

0

yazıyi ilk bulan sümerlerdir iyi ki de bulmuşlar:)

0

yazıyı mezapotamya da hüküm sürmüş olan sümerler bulmuştur.

0

yazıyı ilk bulanların, sümerler olduğu bilinmektedir. bölge mezopotamya, tarihi ise milattan önce 3200 yıllarıdır.

0

yazıyı kendi aralarında daha kısa ve kolay anlaşabilmek için icat eden uygarlık sümerlerdir.

0

yazı bulan ilk uygarlık sorusunun cevabı sümerlilerdir.

0

ilk yazıyı milattan önce 3200lü yıllarda sümerliler bulup kullanmıştır. çivi yazısı olarak adlandırılır. hayvan derisi, mağara duvarları ve parşömenlere karakteristik şekiller çizerek uygulanmıştır. daha sonra gelen uygarlıklarda bu yazıyı kullanmıştır. kimi uygarlık kendine göre uyarlayarak yeni bir yazı ve dil geliştirmiştir.

0

yazıyı bulan uygarlık sümerlerdir. yazıları 'çivi yazısı' olarak tanımlanmıştır. m.ö. 3200 lü yıllara denk gelmektedir.

0

sümerlerdir. ayrıca ilk yazılı antlaşmayı da onlar yapmıştır.

0

yazı ilk olarak mö 3200 tarihinde bir mezopotamya uygarlığı olan sümerler tarafından bulunmuştur.

1

ilk düzenli uygarlıklardan mezopotamya da bulunan sümerler tarafından bulunmuştur . yazının icadı bir zorunluluk haline gelmiş olduğu için bulunmasına şaşırmıyoruz. insanlar yaşadıklarını resim heykel gibi şeylerle anlatmış ve günümüze kadar getirmiştir. sümerler bunu en iyi şekilde yazıyı bularak sonlandırmıştır .

0

yazıyı ilk bulan smerlilerdir. perşömen kağıdı deriler taşlar ve ağaç kütklerine yazmışlardır.

0

sümer uygarlığı yazıyı bularak bir nevi medeniyeti başlatmışlardır.

0

milattan önce 3200 yılında tabikide sümerler bulmuştur

0

yazı olarak değil fakat resim daha doğrusu günümüzde karikatür dediğimiz şekilde resim çizme yöntemi ile sümerler bulmustur diye biliyorum . cem yılmaz'ın filminde de konu olan bir durum mağaraya çivi ile resim yapılıyor ve olaylar anlatılıyordu . bu bilgiyi epey oldu öğreneli ne kadar doğrudur bilmiyorum detaylı bilgi sahibi olan arkadaşlar var ise merakla bekliyorum teşekkürler.

0

mö. 3200 yılında sümerliler tarafından bulunmuştur

0

3200 yıllarında sümerler tarafından bulunmuştur. çivi yazısı şeklinde kullanılmıştır. ortaya çıkma nedeni olarak o dönemdeki iletişim şekli kayalara şekil çizmek olduğundan artan iletişim öğelerine yeterli şekil bulunamayınca bunlara birer isim verilmek istenmiştir böylelikle yazıyı keşfetmişlerdir.

0

sümerler yazıyı bulmuştur. mezopotamya uygarlığındandırlar tarih yazıcılığı bu medeniyetle daha çok önem kazanmıştır