1

düşünme; karşılaşmış olduğumuz bir problemin zihnimizde bir sonuca ulaştırmak yani çözebilme yetisi olarak tanımlanmaktadır.
düşünmenin yapı taşları ise kısaca şu şekildedir,
imgeler yani hayal: imgeler ile daha önceden algılamış olduğumuz olayları veyahutta nesneleri zihnimizde yeniden canlandırmak esas alınır. yani daha önceden görmüş olduğunuz ya da gitmiş olduğunuz bir yere örneğin geçen yıl gitmiş olduğumuz bir tatil beldesini ve orada yaşadıklarımızı hayal etmek ve gözümüzde canlandırmak onları imgelemektir. bu da düşüncenin yapı taşlarını oluşturan en önemli etkenlerden biridir.
semboller yani simge: herhangi bir olayı ya da nesneyi işaret ile tanımlamaktır. kısaca abla da örnek verecek olursak örneğin; her sayı aslında bir semboldür.bunun dışında kısaltmalar semboldür ve trafik levhaları da belirlenmiş olan bazı nesneler ile alakalı sembollerdir.
kavramlar: kavramlar ise olayların veya nesnelerin ortak bulundukları özellikleri bir arada toplayan ve onları herhangi bir sözcük ile toparlayan genel olgulardır. örneğin kuş ,ağaç , bitki, çiçek gibi kavramlar aslında birçok şeyi içerisine alan kavramlardır.yani çiçek dediğimiz zaman aslında bu kavramın içerisine papatya, gül ,menekşe bütün çiçekler girer ama biz sadece çiçek diyerek hepsini kapsamış oluruz aslında.
kategoriler : kategori belirli bazı özellikleri baz alınarak nesnelerin grupları ayrılmasıdır. örneğin; bir okulda öğrencileri sınıflarına göre ayırmak onları kategorize etmektir.

0

düşünmenin yapı taşları:
-düşünme
-imgeler(hayaller)
-semboller(simgeler)
-kategoriler
-kavramlar