0

şehirlerde iş imkanının daha fazla olması en temel sebeptir. ama bilmiyorlar ki buradaki insanların yarısı işsiz ya da kendi işini asla yapmıyor. köyden istanbula gelen bir insan için istanbul başta cennet gibi gözüküyordur ama zamanla buranın pis yüzünü görür. biz boşuna buradan kaçıp küçük yerde yaşama hayali kurmuyoruz.

0

şimdi köy ile şehir arasından ki farka bakarsak göçüş olması normal diye düşünüyorum. mesela en basitinden ulaşım, ihtiyaç halinde bulunan bulunabilecek şeyler ( hastane, eczane ) gibi daha sonra köy yaşantısı yaşamak için insan her zaman hazırlıklı olmalı gıda konusunda ulaşım konusunda her zaman elinin altında bulunmalı ama bunlarıda bulmak o kadar da mümkün değil onun için şehir yaşantısı ister istemez daha uygun bir seçim olarak geliyor artık insanlara insanlarımıza.

0

genelde maddiyattan oluyor bu göçler veya yaşam zorluğundan eğitim eksikliğinden gibi nedenleri olabiliyor .

0

cogunluk ımkanların yeterınce olmadıgı ıssızlıgın koylerde sık oldugu ve iş ımkanın olmadıgı ıcın koylerden göc oldugu ve okul ımkanlarının olmadı ıcın kente göc cok yogun oldugu gorulmustur kentlerde ımkanların daha ıyı oldugu okulların sık oldugu ıcın dıyorum