0

kesinlikle favorim etli güveç, önünde kıymalı tarhana çorbası ve yeşil salata. yemek sonrası ise tahmini 3 saat sonra çiğ köfte. çiğ köfte misafire verilen değeri gösterir bence. çünkü yapımı emek ve hüner ister

0

başlangıç olarak genelde herkesın sevdiği çorba olan mercimek çorbası sofraların favorisidir. ardından gelecek ufak bir parça böğrek ve ardından fırında yapılmış tavuk ve patetes yemeği yanınada güzel bir pirinç pilavı önerebilirim. ortaya salata ve rus salatası vazgeçilmez olacaktır. yemeğin yanına kola ve içmeyenler için meyve suyu olmalıdır. tatlı olarak ise kemalpaşa tatlısı ve ondan sonra çay ile çerez ikramı güzel bir menü olabilir.

1

gelecek zamana bağlı... akşam yemeğine davet ettiysen eğer bir patlıcan yemeği olabilir... imambayıldı gibi... yanina pilav... cacık mutlaka olsun... çorba olarak çok sevdiği bir çorba varsa daha iyi olur. ama benim her zamanki gibi tercihim ya süzme mercimekçorbasını ya da ezogelin çorbasını tercih ederim. sonra masanın ortasına salata mutlaka koyarım.. birde meze koyarım... sarma sarıp koyduğum çok misafir masam var mesela mezenin dışında. ama normal çaya filan geliyorsa ikramlık olarak salata çeşitleri olabilir. patates salatası olabilir mesela. sonra yine ikramlık olarak sarma, börek, poğaça, kurabiye çeşitlerinden seçerim ikramlık yaparım.

1

sosyete mantısı (hani yufkayla gül şeklinde yapılıyor sonra kızartılıp üzerine yoğurt ve kırmızı biber dökülüyor)
peynirli poaça
havuçlu top top(diğer adı cezerye galiba atıyoda olabilirim)
tremisu (hazır kekle yapılan çoook kolay oluyor)
makarna salatası ve
kokoş kurabiye(hani üzümlü yada bademli oluyor şekilsiz de deniyor)

0

öncelikle akşam yemeği mi yoksa ikramlık birşey mi sorduğunuz daha açık olması gerekirdi sorunuz. eğer yemek ise ; başlangıç olarak bir sebze çorbası yada düğün çorbası yapardım. ara sıcak olarak zeytinyağlı bir sebze yemeği mesela karnabahar graten yapar yanında da zeytinyağlı sarma yada dolma yapardım. ana yemek olarak hünkar beğendi yapardım çok güzel yaptığımı söyler herkes yanına da mantar sotelerdim sade olarak. tatlı olarak cheesecake'im meşhurdur ya cheesecake yapardım yada baklava yapardım. afiyet olsun.

-1

manti
salata
tatli
kola
kahve