0

turkcell'in kurucuları 1969 ile 1970 yıllarında mersin idman yurdu spor kulübünün de başkanlığını yapmış olan ve 2012 yılında forbes dergisi tarafından türkiye'nin en zengin 16'ncı, dünyanın ise en zengin 268'inci kişisi olan mehmet emin karamehmet ile 1994 yılı ekonomik krizinde iflas etmiş olan tekstilci murat vargı'dır. kuruluşunda şirket olarak mv holding, çukurova grubu ve sonera holding yer almıştır.
türkiye'de gsm temelli mobil iletişim, şubat 1994'te turkcell'in hizmete girmesiyle başladı. 27 nisan 1998'de t.c. ulaştırma bakanlığı ile 25 yıllık gsm lisans anlaşması imzalayan turkcell, müşterilerine sunduğu mobil ses ve veri iletişimine dayalı hizmetlerin çeşitliliğini, kalitesini ve buna bağlı olarak müşteri sayısını da artırarak gelişimini sürdürdü.

uluslararası genişlemeye odaklanma

uluslararası işlerimizdeki yatırımların geri
dönüşünün alınması

disiplinli genişleme odağı
küresel rekabetçi uygulamalarla bölgeye yayılım
turkcell grup stratejik önceliklerimiz

turkcell 2015 yılı itibarıyla, bölgede entegre iletişim ve teknoloji hizmeti oyuncusu olarak birleşik mobil ve sabit şebeke platformumuz üzerinden geniş kapsamda yaratıcı ürün ve servis sunmayı hedeflemektedir. bireysel ve kurumsal müşterilerimizin beklentilerini karşılamak için mobil, sabit ve genişbant servislerimizin tamamını sunabilmenin önemine inanmaktayız.

2011 yılından beri almanya’da turkcell europe markasıyla bulunan turkcell, deutsche telekom’un iştiraki ile yaptığı pazarlama işbirliği ile almanya'daki faaliyetlerine devam etmektedir.

0

11 yaşında çünkü dış dünyaya atılması lazımdır

0

türkler tarafından kurulmuştur bunun yanında büyük firmadır