0

bahçeşehir antlaşması 3 ocak 1681 tarihinde osmanlı imparatorluğu, rusya çarlığı ve kırım hanlığı arasında imzalanmıştır kırımda imzalanan bu antlaşma osmanlı devleti ile rusya arasında imzalanan ilk antlaşmadır, diğer bir adıda çehrin antlaşması olarak bilinen bu antlaşma ile rusya osmanlı devleti aleyhine bazı askeri faliyetlerde bulunmuş ve bu faliyetler kırım han'ı tarafından istanbula bildirilince osmanlı orduluları harekete geçmiş ve hazırlıklara başlamıştır yapılan gmrüşmeler sonucunda da bir karar alınıp bahçeşehir antlaşması imzalanmıştır

0

bahçesaray antlaşması bi diğer adıyla çerhin anlaşması 3 ocak 1681 de osmanlı ile rus çarlığı arasında yapılmış ilk anlaşmadır. bunun yanı sıra osmanlı ilr rus çarlığı dışında kırım da taraftır.

0

bahçesaray antlaşması ya da çehrin antlaşması 1676-1681 osmanlı - rus savaşı sonunda osmanlı imparatorluğu ile kırım hanlığı ve rusya çarlığı arasında bahçesaray , kırım'da 3 ocak 1681 de imzalanmış olan bir antlaşmadır . aynı zamanda rus çarlığı ile osmanlı imparatorluğu arasında yapılan ilk antlaşmadır.

0

bahçesaray antlaşması 3 ocak 1681 de imzalanmıştır

0

bahçesaray antlaşması diğer adıyla çehrin antlaşması 1681 yılında osmanlı devleti ile rusya arasında imzalanmıştır.