0

tropikal iklim, tropikal kuşakta görülür. ekvatorun 23 derece 27 dakika kuzey ve güneyinden geçtiği düşünülen iki enlemden her biri arasında kalan bölgeye tropikal kuşak denilir.

0

tropikal iklim, ekvator çizgisinin üzerindeki ülkelerde ve 23 kuzey ve 23 güney dönenceleri ne kadar olan yerlerde görülür. orası çünkü tropikal iklim kuşağıdır. buralarda güneş 90 derece ile dönencelere kadar vurduğu için, her mevsim yağışlı bir gün atlatırlar. her mevsim yağışlı olduğu için bu bölgelerde hem sıcağın etkisiyle hem de yağışın etkisiyle, çok büyük ormanlar oluşur. gür bitki örtüleri vardır. her yer yemyeşildir. birçok ekvatoral ağaç oluşur oralarda ve tropikal iklim kuşağında yetişen, muz, ananas, kivi gibi meyveler anavatanı tropikal iklimdir. çünkü yağış ve güneş birleşince çok güzel ürünler ortaya çıkarır. aynı şekilde her yer ağaçtır. her yer yeşillik doludur. yağmur ormanları denilen yerde ekvatoral kuşaktadır.

0

tropikal iklim ekvatoral kuşak ile çöl kuşağı arasındaki geçişlerde yer alır. bitki örtüsü savanlardır. savanlar, yüksek boylu ve gür olan bitkilerdir. tropikal iklim; sudan, çad, mali, nijerya, moritanya, brezilya, venezuela, bolivya, kolombiya gibi bölgelerde görülmektedir.