0

insan vücudu anatomik olarak farklı hormonların bir araya gelmesiyle oluşmuştur. pek çok hormonal denge mevcuttur insan vücudunda. östrojen testosteron gibi bir çok salgı bezlerini etkileyen unsurlar vardır insan vücudunda. bundan dolayı bazı salgı bezleri etkilemekte ve vücut buna farklı tepkiler vermektedir.

0

kişinin duyguları ile alakalı bir şey bu nasıl bir şekilde tepki veriyorsun vücutta tepkiye karşılık veriyor diyelim utandı vücutta buna karşılık yüzde pembeleşme oluşturur.bu yüzden utanınca veya sinirlenince yüz kızarır.

0

yani insan duymak istemediği şeyi ve o şeyin doğru olmadığı için bir şey yapmış ve biri söylediği zaman utanma duygusu gelir ve yüzü kızarır bir de insanlar utanç duydukları zaman utancından yere bakarak ve yüzünü kaldıramaz beyninde fonksiyonlar hareketlerini ve yüzü kızarır?

0

insanlar önce yalan söylerse yüzleri kızarır.birde yaptığı bir hata varsa ondan yüzleri kızarır.şimdiye kadar yüzümü kizartacak bişey yapmadım allaha şükür olsun ama yüzü kizaran insanlarla karsilastim kimininde gayet rahat olduklarinida gördüm yüzleri bile kizarmayan insanlar çok yapanlarda var nasıl rahat oluyorlar yüzün kizarmasini bırak vicdan olarak nasıl rahat oluyorlar.onada hayret ediyorum günümüzde artık hersey yaşar görür hale geldik yüzde kizarmiyo utanilmiyorda malesef

0

adı üstünde yüzü kızarması utandigindan dolayı bu bence normaldir diye düşünüyorum çekindiğinden dolayı yani.

0

bu etki insanın kendi elinde olmayan bir biçimde, tamamen beyinde biten bir olaydır. insan utandığı zaman beyine giden mesajda aşağılanma, ezilme, kendini küçük görme gibi olumsuz düşüncelere kapılır ve bu düşünceleri karşısındaki insanlar da haklı görüyor gibi sanar. bu yüzden karşısındaki kişi veya kişiler tarafından alay edildiğini düşünür. bu da insanın istemsizce vücutta bazı reaksyonlarına neden olur . utanınca yüz kızarması da bu reaksiyonlardan biridir.

0

insan utanınca neden yüzü kızarır o genetik olarak olanbirsey