0

en alta kömür konur. onların üstüne biraz kalın, sonra çıra ve çıraları yaksın diye kağıt

0

soba kovası,külü boşaltılmış kovanın içine 3,4 cm kömür konur,sonra kömürün üzerine,kovanın boyu kadar tahta parçası odun konur,sonra odunların aralarına karton kağıt konur,sobanın içine bırakılan kova tutuşturup yakılır.

1

kovayı sobalarda soba kovasının içinin iyice boş olduğu tespit edilir, boş düğmesi komple boşaltılır. kovanın iç tabanında ızgara vandır. o ızgaranın yerinde olması ve düzgün yerleştirilmiş olmasına dikkat edilir. izgaranın üzerine önce iki parça kırılmış odun konulur, bu odunarın üzerine yaklaşık üç soba küreği kömür konulur, kömürün üzerine sobayı tutuşturmakla için altı-yedi parça tahta konulur. sonra çıra ya da tutuşturulan madde ile soba tutuşturulan. sobanın alt demiri açık tutulur, üstündeki oynar küçük hava kapağı da açık tutulur. soba tutuşunca ve kömür yanmaya başlayınca üst oynar kapak yarım kapatılır.

0

önce kömürü bir leğene boşaltın, sonra bir kürek yardımı ile iki veya üç kürek havanın durumuna göre kovaya kömür koyun , üzerine ince kıyılmış odunları yerleştirip, kovayı sobaya koyun ve bir tutuşturucu yardımı ile tutuşturucuyu yakın ve odunların arasına koyun.