0

kendinimizi koruma amacıyla önlem aldıgımız harekattir, eğer biz oraya girmeseydik hedef biz olabilirdik

0

ülke içinde aldığınız önlemler bizi güvende tutmaya yarar yalnız ülkemizin sınırlarınıda güvende tutmalıyız ki dışardan tehdit oluşturabilecek unsurlar oluşmasın fırat’ın doğusunu vuran türkiye kendi sınır güvenliğini korumakla yükümlü olduğu için yapmıştır tehdit oluşturan veya oluşturabilecek unsurlar yok edilmiştir
yüce türk milleti varolsun

0

çok geç kalındı bu nedenle başarılı elde edemeyiz

0

bence çok iyi oldu ülkeye kötü adamlar giremiyor

0

bence çok iyi oldu. ülke ye artık teroristler giremiyor

0

ülke içinde yapilan operasyonlarin yani sira etkili bir hamledir. suriye sinirinin pkkdan temizlenmesi ve turkiyeye potansiyel tehdit yaratacak unsurlari caydirmasi açisindan önemli bir operasyondur.

0

sınır hattımızın güvenli hale getirilmesinde önemli bi rol alacaktir... ülke sınırlarımız içindeki tehdit içeren unsurları temizlemek lazım aslinda

0

türkiye devleti geçmişten bugüne değin ve gelecekte de aynı şekilde olacak bir durumu kabiliyeti karakteri gücü ruhu ortaya koyarak kendisine güvenliğine bölge halkına insanlığa zulmedenlere gereken dersi vermek için harekete geçmiştir ve ne olursa olsun kimse diş geçiremez ülkemize. bütün dünyanın gözünün burada bölgemizde olduğu aşikardır. bunu avrupa'daki bilim adamları siyaset insanları ekonomistler ve daha pek çok uzman kabul etmektedir. küresel siyasal ve coğrafik teorilerin dünya genelinde uygulamaya konulabilmesi için türkiye cumhuriyeti devletine herkes muhtaçtır. bulunduğumuz coğrafi konum ship olduğumuz kaynaklar, var olan ruhumuz, geçmişte pranga vurulamaz bağımsızlığımıza saygı göstermeyi bilecek bilmeli ve ona göre davranmalıdır. bu askeri harekatı tek bir açıdan düşünmemek lazım. çünkü 1984 den beri mücadele verdiğimi 93 lü yıllarda hızla artan teröre karşı hiçbir dünya ülkesi bizim kadar mücadele vermemiştir verecek yüreği ve gücüde yoktur. o nedenle bu harekatın siyasi ekonomik sosyal psikolojik olarak dünya geneline etki edecek pek çok nedeni ve sonucu bulunmaktadır. bu operasyon sadece bizi değil çevre ülkeleride etkilemektedir ve biz sadece bizi düşünerek değil zulme uğrayanlarıda düşünerek bu operasyon yapılmıştır. her zaman bölgesinde yapması gerekeni kimseye sormadan yapan ve yapacak olan bir ülkedir türkiye.

0

suriyedeki sorunların bir an önce çözülmesini umut etmek bir yana, yeni bir fitilin ateşlenmesidir ve fitil hala yanmaya devam etmekte yeni sorunlar çıkarmaktadır. bir an önce çözüme kavuşması gerekir.

0

ben doğru buluyorum suriye de ışid deaş gibi terorizm ordular oluşturarak tüm avrupada huzursuzluk canice öldürülmelere yol açılacaktır

0

yapılması zorunlu hale gelen bir durumdu. evet ülkemiz dışındaki bir yere müdahale etmek başka bir ülkenin içişlerine karışmak gibi görünsede o ülke bizim için terör hazırlığı yapan bir ülkeyse eğer içişlerine de karışılır dış işlerine de eğer girmeseydik çok daha kötü şeyler olabilirdi orada türkler de yaşadığı için en azından kendi insanlarımıza yardımcı olmak için yapmamız gerekiyordu inşallah başarılı olmuştur

0

terörün sınırı olmaz nerede tehdit varsa gereği yapılmalıdır.

0

suriye ve ırak'ın toprak bütünlüğünün bozulması bölgede kürt devletinin kurulması ihtimalini ortaya çıkarır. bölgeye müdahale amacımız terör örgütlerinden sınırımızı arındırıp meşru hükümetlere devretmek. geç bir yorum oldu, hala fıratın doğusuna girinilmiş değil. ypg yani, modern pkk orada. bizim de vazifemiz kolu kanadı kırılmışken bitirmek. aksi takdirde rejimi tehlikeye atacak, bölgedeki kürtleri kışkırtacak bir kürt devleti meydana gelebilir. ulu önderimizi dinliyor; "yurtta barış, cihanda barış" diyoruz fakat sınır güvenliğimizi sağlayana kadar savaş demezsek yok olma tehlikesine gireriz. eklenmesi gereken bir şey daha bu tür sınırötesi girişimlerin hükümet üstü olup muhalefet edilmeyeceğidir. devletimiz alnının akıyla çıksın operasyonlardan, zira bu akp'nin yaptığı bir operasyon değil. masada çırpınıyoruz şu anda, ikili oynamalar devam ediyor. dileriz bu mücadeleyi kazanır, fıratın doğusuna operasyon onayını alırız.

0

ülkemize olan suriyeli göçü ile alaklı bir durumdur. fırat kalkanı yapacağımız sırada bölgede söz sahibi olan ülkeler şuanda da olduğu gibi rusya, ameki birleşik devletleri ve fransa vs. idi. gaziantep'te bir düğün bomba patlaması üzere sınır güvenliğimizi sağlamak için harekete geçmemiz gerekti. mazum insanlara zarar vermemek istediğimiz için harekat süreci uzun sürdü. yoksa önümüze geleni vuracak olsaydık. daha kısa süreceğini düşünüyorum. türkiye ise suriyeli mültecilere ev sahipliği yaparak fırat kalkanı bölgesinde güvenli alan oluşturarak. dah sonradan suriyelileri geri yerleştirmeyi düşünüyor. böylece sınırımız hem kontrolümüz altında olamuş olacaktır. suriye ve irak arasındaki bölgeden petol çıkartan amerika'nın ise fırat kalkanı sebebi ile nakliye yolu kalmadığında türkiye' üstü kapalı tehtitler yağdırıyor.

0

bazı kisimlar tarafından yanlış olarak kabul edilse de bence tamamen yapılması gereken bir hareketti yoksa sinir bölgemizde bugün bu kadar rahat bir şekilde oturuyor olamazdık diken üstünde duruyor olurduk

0

türkiye'nin en doğal hakkıydı.zaten geç kalınmış bir adımdır.eğer biraz daha geç kalınsaydı türkiye'nin güneyinde bir terör devleti kurulacaktı.bu da bizim için bir güvenlik tehdidi oluşturacaktı. pkknin uzantıları olan ypg-pyd gibi terör unsurları ülkemizin dibinde cirit atacaktı.tabi bizim oraya operasyon yapmamıza izin veren bazı ülkelerde oldu.bazı büyük güçler karşı çıksaydı emin olun oraya bırakın operasyon yapmayı pikniğe bile gidemezdik.yapılan mekik diplomasileri sonucunda gerekli ortam oluşturulmuş ve türkiye'nin terör sorununa bir nebze olsun çare olmuştur.tabi bunda en büyük etkenlerden birisi ise abd'nin bölgeden çekilme kararıdır. her zaman olduğu gibi abd istediğini aldı ortalığı karıştırdı ve gitti.olan yine gariban mazlum halka oldu. sözde demokrasi geldi. ülke daha demokratik şekilde yönetildi dünyaya barış getirildi.yersen!

0

bence çok yerinde bi karardır.geç bile kalınmıştır.aslında oraya orduda ne var ne yok gireceksin ama öyle de bi imkan yok.parça parça bitircez muhakkak.

0

bin yıldır bu topraklarda yaşayan iki kardeş, et ve tırnak misali. bir cok kişi zeytin dalı ve fırat kalkanı operasyonlarını kürtler vuruluyor diye algı yapmak istedi. ama tsk tek bir sivile dahi dokunmadan tüm terör unsurlarını temizledi. gelelim bunun sebebine. bize hep kafatası milliyetçiliği üzerinden bir kaos sundular milletçe bunu yedik ve sinirlamizdaki petrol rezervleri abd ve avrupa ya verildi. yine deyri zor bölgesindeki o büyük rezervler sinirlarimizdan oluşturulacak bir terör koridoruyla bu ülkelere sevk edilecekti. zamanında ve büyük kararlılıkla islamın ordusu buna müsaade etmedi etmeyecekte.

0

bence geç kalınmış bir operasyondu türkiye nin suriye'de yaşananlara uzak kalmaması gerekiyor üzerimize kurulan planları boşa çıkarmak için akıllı davranmalıyıl.

0

ülkenin ferahi güvenliği için gerekli bir hamle. sadece bir gün değil sürekli vurmamız gerek. nefes alamasınlar