0

hertürlü hava ve cevre kirliligine yol acan hersey

1

insan faaliyetleri sonucu oluşan çevre sorunları, maalesef ki saymakla bitmez. biz insanlar yaşadığımız doğanın kıymetini bilmeyen varlıklarız. kadir, kıymet bilmiyoruz ve yaptığımız şeylerin sonuçlarını göremiyoruz.
insanlar bu doğaya en çok çevre kirliliği yolu ile zarar veriyorlar. dışarıya atılan sigara izmaritleri, pet şişeler, atıştırmalık paketleri daha neler neler. ben ankara'nın göbeğinde sokakta ki merdivenler de pis bebek bezi gördüm ya böyle apaçık ortada. yani sen o bebeğin altını nerde değiştirdin acaba da o boklu bezi alıp merdivene atabildin. nasıl bir pisliktir bu anlamış değilim ben. ayrıca denizlerimizi mahfediyorlar. ne kadar çöplük varsa denizin içinde. tuvaletlerini bile denize yapıyorlar. fabrika atıkları denizlerimize akıtılıyor. fazlasıyla, kirlenen denizlerde balıklar ve bir çok deniz canlısı telef oluyor. ekosistemi mahfediyorlar, el birliği ile mahfediyoruz. pilleri, doğaya atıp toprak kirliliğine neden oluyorlar. kızartma yağlarını lavabolara döküyorlar. ormanlarımızı yok edip yerlerine beton yığınları dolduruyorlar. binalar , gökdelenler, avm ler çok gerekliymiş gibi, her yerde düzensiz yapılanma var. görüntü kirliliği var. yollarda , araçlar deli gibi kornalara basarak gürültü kirliliği yapıyor. yok olan ağaçlar yüzünden toprak kayması sorunu ortaya çıkıyor. kullandığımız kozmetik ürünler, parfümler yüzünden ozon tabakasına zarar veriyoruz. küresel ısınma denen illet bizim yüzünüzden oluyor. buzullar eriyor bir çok canlı türü yok oluyor. kontrolsüz ve zamansız avlanma yüzünden yine bir çok canlının neslinin tükenmesini sadece izliyoruz. benciliz, ve bu bencillik yakın zamanda bizim sonumuz olacak. oksijen tüpleri ile gezeceğiz orta da, nefes alacak hava, içecek su bulamayacağız. insan canlılar içinde en tehlike olanıdır. en çok kendimize dikkat etmeliyiz bu hayatta var olmak için , her insan kendinden sorumludur. o yüzden çevreye zarar vermeyin, verenleri uyarın, çocuklarınızı doğayı seven ve koruyan bireyler olarak yetiştirin.

0

insanların doğa ya zarar vermediği bir şey söylesenize ya, herşeyi ile zarar insan oğlu aslında kendi sonumuzu hazırlıyoruz biliyormusunuz. düşünsenize hava kirliliği olsun hepsi insanların yaptığı işler yüzünden.

0

insanların zarar vermediği doğal bir ortam kalmadı hemen hemen her habitat ve çevreye

0

insan demek sorun demek. dünyada o kadar eğitimsiz,bilinçsiz insan varki ne yaptıklarını bilmeyen. eğitim önce evde başlar, anne babalar çocuklarını çevreyle ilgili bilgilendirmesi lazım. oğlum/kızım çevrene sahip çık sana ait değilse bile zarar ziyan verme diyebilir. çünkü çocuklar anne ve babasını küçüklükten beri onlar ne yaparsa, aynısını yaparlar. bu konuda anne ve babalara büyük iş düşür. anne babalar çocuklarını yetiştirirken kendi hal ve hareketlerine dikkat etmeli, bir baba veya anne dışarda yediği bir şeyin çöpünü, çöp kutusuna değilde yere atıyorsa, çocukta babam, annem yere atıyor bu iyi birşey diye oda yediği içtiği yiyeceklerin çöplerini yere atmaya başlar. anneler, babalar kendi evinde ne kadar önem göstersede o benim malım diye, dışarı çıktıklarında o şey benim değil diye yakıp yıkıyor, bunu gören çocukta evde kendi eşyalarına zarar vermezken, dışarı çıktığında herşeye saldırıp yakıp yıkıyor. insanlar dışardaki eşyaları sanki kendi eşyaları değilmiş gibi bir daha gideceğinde onu kullanmıyacakmış gibi yavur malı gibi kullanıyorlar. o dışardaki eşyalar, senin benim paralarla yapılıyor demiyorlar, bu devletin işi ne bir daha yapsın diyorlar, tamam devlet yapar ama sen devletin yeniden yaptığı mallarını yakıp yıkmayacağını garantisini verebilecek misin? ben yaşadığım şehirde yeni yapılan büyük bir piknik alanı yapıldı, ilk açıldığından bir gün sonra merak edip giden kişiler, mangal yapacaklarında yakacak odun parçası bulamayınca bankları kırarak mangal yapan mı ararsız, mangalı yaptıktan sonra mangaldan geriye kalan çöpleri öylesine yerlere döken mi aran, mangal küllerini çöp varken olduğu yere döken mi aran. çocuklar evde eğitim almalı ne kadar okullarda, kurslarda eğitim alsada olmuyor. herşey çocukken anlatılmalı.

0

hava kirliliği
yabani hayat sonu
çevreye atılan atıklar
toprakların kalmaması
her yerin betonlasmasi

0

insan olması bile çevreye zarar veriyor.
su kirliliği: insan oğlu suları çok kirletiyor. gerek gemilerle atık olsun gerek kendine çöpleri atarak denizleri çöplüğe çeviriyor. sudaki canlılara hiç saygı göstermiyor. sudaki canlıların neslinide yok ediyor.

hava kirliliği: fabrikalardan çıkan dumanlar ,arabalardan çıkan dumanlar,parfümler vb bir çok şey havayı kirletiyor ve nefes alamaz hale geldik. ozan tabakasinida deliyor.agaclar kesiliyor ve temiz hava alma imkanımız kalmıyor.

çevre kirliliği: insan oğlu doğa dostu hiç değildir. pikniğe gittiği zaman çöpleri yere atarak ormanları kirletiyor,ağaçları kesiyor,orman yangınlarına sebeb oluyor,
vb...

insan oğlu bir bir zaman doğa dostu olmadı bundan sonrada olmaz.

0

hava kirliliği,su kirliliği,çevre kirliliği,kimyasal kirliliktir.

0

insanlar zaten cevreyi kirletenler. yerlere ćöp atarak duvarlari boyayarak sofralari binadan asagi cirparak pecetelere vb atiklari yerlere atarak cevreyi kirletiyorlar zaten insanlari anlamak bazen cok zor kendileri bile pislikten rahatsiz olurken elleriyle cevreyi kirletiyorlar insallah artik bu cevre temizligi konusunda ulke olarak biraz daha gelisiriz . cocuklarimiza kucuklerimize ogretirsek daha iyi olur tabiki cunku yeni nesilin saglam gelmesi lazim gelecege.

0

insanlar yaşadıkları doğaya en çok zarar veren canlı olarak bilinirler bu yüzden doğaya çok zarar vermektedilerler . bu zararların en büyüğü doğada bulunan canlı çeşitliliğine ve doğadaki bitki popülasyonuna verilen zarar olmaktadır . ağaçların tahribi de çok büyük bir zarardır bize emanet edilmiş olan bu dünyada ağaçlara zarar vermeme konusunda daha çok bilinçli davranmalı bizim yaşamamız için gerekli oksijeni sağlayan ağaçlara gözümüzün nuru gibi bakmaklıyız unutmayın ağaçlar olmadan dünyadaki oksijen miktarı bize yetmeyecek ve çok geçmeden insan nesli tükenecektir . insan eğer yaşamayı seviyor ve yaşamak istiyorsa ağaçları korumalı beton binalardan daha çok ağaçlara yer vermelidir . her yer beton olunca o kent gelişmiş olmaz bir kentin ormanları ne kadar çok ve ne kadar çok istihdam yollar köprüler okullar hastaneler varsa o kadar çok gelişmiş olur. bir diğer mevzu ise temiz suların kirletilmesidir . insanlar kendi içtikleri olmadan üç gün yaşayamaycakları içme suyu kaynaklarını hor kullanıyor ve israf ediyorlar yakın gelecekte içecek bir gram su bile bulamayabiliriz . bu da insanlar için felaket olur . yağları çeşmeden dökmemeliyiz bir litre sıvı yağ bir ton metre küp suyu kirletebilir . bu yüzden bu konuda çok daha hassas davranmalı insanların neslinin devamını istiyorsak bize bunca nimetler sundan doğaya olabilidiğince zarar vermemeye çalışmalıyız .

0

özellikle son zamanlarda ki israf çılgınlığı ile beraber her tarafta çevre kirliliği oluşuyor bunun sebebi de insanlardan başkası değildir insanlar gerek kendi kullandıkları eşyaları çöpleri çevre atarak çevreyi kirletmek nedir bunun yanında fabrikaların atıkları hava ve çevre için olumsuz

0

insanların çevreye verdiği zararı hiçbirşey veremez. etrafı kirletmek, kimyasal kullanmak, hayvanlara, doğaya zarar vermek...

0

insanlarin faaliyetleri sonucu ses,su,hava,toprak kirlliliği meydana gelir.su kirliliği evsel ve fabrika atiklari sonucu sularimiz kirlenmektedir.hava kirliliği fabrikalarin bacalarina filtre takmamalari sonucu olur.ayrica komur gibi evsel yakitlarda neden olur.çokca araç kullanmakta bir başka sorundur.

0

çöpleri yerle atma
sokakta işeme
noylon atma
denize cop atma
saymakla bitmez insanin doğaya zararlarini

0

zaten çevre sorunları ve insan faaliyetleri yüzünden ortaya çıkıyor bence mesela çevre kirliliği insanların hala çöp atma alışkanlıklarının olmaması hava kirliliği ise sigara içmeleri termik santrallerin dumanları bazı yerlerden gelen toz bulutları hava kirliliğine neden oluyor ses kirliliği de oluyor bazen çevre kirliliği bazen parklarda mesela çekirdek çitleyip çekirdeği çimenlerin içine atmaları ortaya atmaları ne kadar temizlense de çekirdeklerin kalması halbuki çekirdekleri bir kabın veya bir poşetin içine trip on tekrardan çöpe atsalar tertemiz parklar olacak ama yine de insanlarımızın bu konuda bilinçlenmeleri lazım bilmiyorum nasıl gider böyle

0

habitasyonlarin parcalanmasi, yaban hayatı ve endemik turlerde azalma, hava kirliligi, gurultu kirliligi

0

bunlardan su kirliliği denizlere ve çöpleri sulara boşaltarak su kirliliği oluşuyor . hava kirliliği çoğunlukla sanayi bölgesinde daha çok var çünkü fabrikadan çıkan kirli dumanlar havaya karışır ve oldukça kötü bir hava soluruz bunun fabrika bacalarına filtre konulmalı ve deodarantlarımızı ozon tabakasına zararsız olanlarından tercih etmeliyiz. gürültü kirliliği bunlara örnek verilebilir.

0

cevre atiklari heryerde copler var insanlar bu dunyada kendilerininde yasadiklarini unutup yerler cop atmalari cok sinir bozucu.ayrica eksoz dumanida var bu isin icinde tabi

1

ohoo bunları yaz yaz bitmez ama ben size insan faaliyetleri sonucu oluşan doğa olaylarından bir kaç tanesini söyleyeyim. insanoğlu sag olsun hep bir zarar verme peşindeyiz, özellikle doğaya çok zarar veriyoruz. mesela fabrika tarzı yerlerin bacalarına gerekli olan şeyleri takmadigimiz sürece bacadan çıkan dumanlar atmosferimizi olumsuz yönde etkiler.
sırf ev avm yapmak için ağaçlık alanları ormanları tahrib edip ya da yok ederek bu tür yapıları inşa etmek, tabiki bildiğimiz üzere ağaçlar dünyanın oksijen kaynağıdır ve onlar yok oldukça dünyanın oksijen düzeyinde değişikliklere neden olur.
düzensiz avlanma da çevresel sorunlara çok kötü bir örnek olarak verilebilir. insanlar düzensiz avlanarak bazı türlerin neslinin sonunu getirmesine öncü olmuş oluyor. tabiki dünya sisteminde belli bir ekolojik düzen vardır. bunlardan biri eksilirse dünya üzerin de bulunan düzene darbe vurmuş olur. yani anlayacağınız insanoğlu keşke biraz daha ileriye dönük düşünde ve bu tür hataları yapmasa.

0

insanlar çevreye o kadar zarar veriyor ki saymakla bitmez ailesi yetiştirmemiz o kadar çocuk varki parklarda salıncakları kırarlar yedikleri pislikleri yere atarlar ve biz büyük insanlar bile çöpleri yere atıyoruz ben atmiyorum atan çok gördüm hiç bir şekilde değer vermiyoruz ses kirliliği var gürültü kirliligi çevre kirliligi hava kirliliği. fabrikalar hep çöple dolu hiç bir şekilde çevreye yararları yön hep zararları var mesela izmir'de efes biranın olduğu yer leş gibi fabrikadan çıkan o koku insanin midesini bulandırıyor insan ordan geçince burnunu ağzını kapatmak zorunda kalıyor ama ilgilenen yok kaç senedir öyle kaldı hadi onları geçtim denize neden çöp atılıyor denizden ne istiyorsun çevreyi kirlettiginiz yetmiyor denizi neden kirletiyorsunuz bu insanlık değil bende insanın yaptığın hayvan bile yapmaz ben bu kadar şeyi görüyorum görmeme rağmen çok utanıyorum çevreye duyarlı olmak lazım kirletmemek lazım her yerde çöp konteyneri var oraya atabilirler ama işte usengeçler yapmıyorlar yapmazlarda işlerine geldiği gibi hareket ederler anca. izmir'de serseri çok bira şişesini bile denize atıyor yada sokağın ortasında kırıyor vala ben anlam veremiyorum yazinca bile sinirleniyorum daha fazla birseyde yazmak istemiyorum tek istediğim duyarlı olsunlar çevreye ,denize vs vs zarar verip kirletmesinler.