0

herşey. doğayı ve çevreyi bizler bu hale getiriyoruz.

0

insanlar çevre sorunları temeli nedir örneğin fabrika bacılarınından çıkan dumanlar araba gazdan çıkan dumanlar yerlere atılan çöpler bunların başındadır ağaçların kesilmesi ve çevreye zarar verendır ilk ve en büyük sorun çevre kirliliği ise bitki diye konması, sonuçlardır insan sonucu oluşan çevre kirliliği kimyasal atık bilinçsiz kullanımı sonucunda oluşandır

1

insan geldiği günde beri sürekli dünyayı kirletmekle meşgul . örnğin artık bir akarsudan kana kana su içemiyoruz , bir oluk veya kaynaktan bile su içemez olduk , şimdilerde göllerimiz barajlarımız akarsularımız denizlerimiz hatta hatta şebeke sularımız bile kirli , insanın neredeyse orası kirlenmek zorunda gibi kirletiyorlar etrafı . elbette her insa böyle değil , bazı insanlar bunun engellenmesi için de uğraşıyor. başka kirletme örneklerine değinecek olursak da hava kirliliği . bilinçsizce kullanılan kömürlü sobalar . gereksizce yakılan plastikler. gereksizce çalışan makineler . gereksiz çalışan arabalar ve onların ürettiği karbonmonoksit gazları. duyarlı ve çevreci bireyler yetiştirmemiz lazım . çevreyi kirletince vicdan azabı çeken bireyler yetiştirmek lazım. küçük yaşta ne öğretirsen o şekilde büyür çocuklar . küçükken aşılamak gerektiği kanaatindeyim ben . gelecek nesillere temiz bir dünya bırakmak için savaş vermeliyiz . hiç ölmeyecek gibi yaşamamak lazım. elimizden geldiğince üretmek lazım. ağaç dikimini yaygınlaştırmak lazım. herkese bu bilinci aşılamak lazım. her yerde hatta tüm dünyada bunun için mücadele vermek lazım . geçmişteki yalanlara kanıp geleceğimizi karartmamak lazım . bitki ve ağaçlandırmayı yapıp bunu üretim gibi görüp üstüne düşmek lazım

0

insanoğlu dünyaya en büyük zararı veren canlıdır. misal fabrikaların veya farklı kuruluslarin almadığı önlemler ile hava kirliliği oluşur. kesilen ağaçlar ki o ağaçlar dünyamızın oksijen kaynağı durmadan kesiliyor, insanoğlu kendi sonunu hazırlıyor.

0

yaz yaz bitmez insan evrendeki en gereksiz ve zararlı mahluktur (şimdilik)

0

hava kirliliği,çevre kirliliği,su kirliliği

1

arabalar,fabrikalar,kömür sobaları felan bu gibi sorunlar çok etkiler çevreyi.

1

etrafımızda herhangi bir sorun görüyorsan bu büyük ihtimalle insanın eseridir.

1

deodorant kullanımı sonucu ozon tabakası deliniyor

1

insan faaliyetleri sonucu olışannçevre sorunları saymakla bitmez ama herkesin gördüğü gibi çevremiz gitgide beton yığınlarına dönüyor ve bu gelecek nesillerimiz için çok sıkıntılı bir durumdur.

1

çevre sorunlarının büyük bir çoğunluğu insanlar yüzünden. isınmaya çalışıyor havayı kirletiyor. serinlemeye çalışıyor denizi kirletiyor. yemeye çalışıyor yaşadığımız alanlara atıyor çöplerini.

1

hava kirliliğine fabrikaların başını çektiği sebep yüzünden insanoğlu giderek ozon tabakasına zarar vermekte.ihmal sonucu ormanlarımızı yok ederek,doğamızı dünyamızı dar etmekteler.denizlerimize,göllerimize kirli atık sularla şeffaflığını,duruluğunu kirletmekteler.güzel olan herşey, neden böylesi acımasızca, sorumsuzca mahvetmekteler, hiç anlamış değilim.

1

doğaya verdiğimiz zararlardan bazılar, çok fazla araba sayısının olması sonucunda arabalardan çıkan karbondioksit gazların ve sobalı evlerimizde ki borulardan çıkan karbondioksit gazlar , fabrikadan çıkan hem karbondioksit hemde su yataklarına su kaynaklarına dökülen atıkların oluşturduğu zararlar , patfüm , deodorant , oda spreyi gibi ozon tabakasını delici gazlar , ağaçları kesip binalara yer vererek kirli havayı temizleyen velinimet olan yeşilliklerimiz ağaçlarımızı katletmek , her tarafı çer çöp ile kirletmek,gerçek deri giycem diye gerçek kürk giycem diye yırtınan gösterişli budalası yarım beyinli insanlara itaat etmek için hayvanları katletmek, denizleri kirleterek balıkları katletmek, bilerek orman yangınları çıkarıp otel yahut bina dikmek için pusu kuran akılsızların hainliklerine sessiz kalmak, ve daha onlarca örnekler , bitmez bu maddeler. umarım bilinçli insanlar olup doğamızı ve dünyamızı koruma altına alıp dikkatli oluruz.

1

başı hava kirliliği çekiyor,çarpık kentleşme,denizlerdeki atık maddeler ve çöpler,hayvan soylarının tükenmesi.

0

ilk aklıma gelen işim gereği, vatandaşların kullandığı araçlarda egzoz muayenelerini yaptırmamaları, en büyük çevre düşmanlarından biridir. yaptıranlarda eminim yakalanma yada polis korkusundan dolayı yaptırıyor.

0

insan faaliyetleri sonucu oluşan çevre kirlilikleri kimyasal atık,bilinçsiz kullanım sonucunda oluşan şeylerdir.

0

örnek vericek olursak; hava kirliliği,çevre kirliliği,denize atılan çöpler,fabrika atıkları,kürkü için yada ender olduğu için avlanan hayvanlar verilebilir.

0

gurultu kirliligi
ses kirliligi
cevre kirliligi

0

ilk ve en büyük sorun çevre kirliliği. daha sonra aşırı yapılılaşma sonucu bitki ve tabiatın yok olması çok üzüldüğüm sonuçlar.güzel ülkemde daha güçlü bir çevre duyarlılığı olsun istiyorum.

0

örneğin fabrika bacalarından , araba egzoz'larından çıkan dumanlar yerlere atılan çöpler , ağaçların kesilmesi çevreye zarar veren şeylerdir .