0

oltu taşı ve kehribar taşıyla ünlüdür ikisi de değerli taşlardır

0

dadaşlar diyarı olarak bilinen erzurum ilimiz, meşhur erzurum oltu taşıyla ünlü ilimizdir.

0

oltu taşı ve kehribar kara taş olarakta bilinen tesbih ile meşhurdur

0

erzurum oltu da çıkarılan aynı zaman da az miktarda da rusya da bulunan oltu taşının bir başka ismi de kara kehribardır. eski mısırlılar zamanında ünü artmıştır. stres ve zihin açtığı saptanmıştır. günümüzde siyah rengi ve gümüş işlemeli olan modeli en sık kullanılan modeldir. aynı zamanda televizyon dizisi karakteri behzat ç. nin elinde yanından hiç ayırmadığı tesbih de oltu taşı tesbihtir. tesbih dışında bazı aksesuarlarda yüzüklerde kolyelerde de kullanılan bir madendir oltu taşı.

0

oltu taşı çoğunlukla tesbih kullanılmaktadır

0

erzurumun oltu taşi meshurdur. yüzük, kolye olarak değerlendirilir.

0

erzurumlu adamı mert olur cayi girtlamali olur memelketi guzel olur tasi oltudan olur

0

erzurum oltu taşı ile ünlüdür. yağmur bitince boa yılanı gölüne gidiyorduk yüzmek için. göl filan değildi aslında. sadece üç metreye dört metre, boyu aşmayan bir suydu. ismini de ben koymuştum zaten. iki gün önce yüzmeye gittiğimizde bizden önce bir boa yılanı çıkmıştı içinden. hayatımda gördüğüm en büyük yılandı. çok iddialı değilim aslında çok yılan gördüğüm filan yok. üç-beş defadır en fazla. yavaşça süzüldü önce suda, sonra yaprakların arasında. biraz bekleyip suyun yanına gittik. su çok berraktı ve başka bir yılan yoktu. dedim ya çok berrak oluyordu su, yanılmamıza imkan yoktu. yüzdük yine, bir iki kulaç ama yağmurun içinde olmak bu, istersen içebiliyorsun. yağmur bitince boa yılanı gölüne gidiyorduk yüzmek için. göl filan değildi aslında. sadece üç metreye dört metre, boyu aşmayan bir suydu. ismini de ben koymuştum zaten. iki gün önce yüzmeye gittiğimizde bizden önce bir boa yılanı çıkmıştı içinden. hayatımda gördüğüm en büyük yılandı. çok iddialı değilim aslında çok yılan gördüğüm filan yok. üç-beş defadır en fazla. yavaşça süzüldü önce suda, sonra yaprakların arasında. biraz bekleyip suyun yanına gittik. su çok berraktı ve başka bir yılan yoktu. dedim ya çok berrak oluyordu su, yanılmamıza imkan yoktu. yüzdük yine, bir iki kulaç ama yağmurun içinde olmak bu, istersen içebiliyorsun.

0

insanlar tarih boyunca takıları ister toplumsal statü belirtisi ister bir gösteriş için kuşanmıştır. bunlardan bir tanesi işe oltu taşıdır. her ne kadar ülkemizde pek fazla değer verilmese de son derece. değerli bir taş ve madendir.

0

erzurum'un ünlü taşı, takı ve tespih yapımında da kullanılan oltu taşıdır. oltu adında bu taşın çıkarıldığı ilçesi de bulunmaktadır.

0

oltu taşı bir hafta önce falan kayak için gitmiştim palandöken e gelirken gümüş işlemeli oltu taşını hediye olarak aldım

0

erzurum ilimiz oltu ilçesinden çıkarılan oltu taşı ile ünlüdür bu taş ile çeşitli mücevher ler ve tespih yapılır

0

erzurum oltu taşı ile meşhurdur ve bu taşın bir diğer bilinmeyen ismi ise kara kehribardır . en çok oltu taşından tesbih yaygındır ancak bilinmeyen faydaları arasında insan vucudunda biriken negatif enerjiyi toplar bedendeki enerjiyle birlikte atılmasını sağlar .. uzmanların yaptığı araştırmaya göre tiroit hastalığında çok faydası görülmüştür . oltu taşları kolye haline geldiğinde ve boyunda taşındığı sürece astım rahatsızlığında gözle görülür etkisini belirtir , bunun yanı sıra bronşit ve guatır rahatsızlığı olanlarda tercih eder . eski mısır insanları oltu taşının aklı ve beyni beslediğine inanırlardı.bu sebepten dolayı yanlarında devamlı oltu taşları bulunurdu .. oltu taşı insan vucudundan kötü enerjiyi attığı için depresyona iyi geldiğini bilinir .

0

ben oltu taşı diye biliyorum ama emin deyilim

0

erzurum yurdumuzun tarihi ve turistik bakımından güzel şehirlerinden birisidir aynı zamanda ilçelerinden oltu'da çıkarılan ve buranın ismi ile anılan oltu taşı hem yurdumuzda hem de dünyada tanınmıştır özellikle süs eşyası yapımında kullanılan oltu taşı aynı zamanda tesbihleri ile de ünlüdür

0

erzurum oltutaşı ile ünlüdür sadece erzurumun oltu ilcesinden çıkar

0

oltu taşı ile meşhurdur erzurum hem yaşı ile hem de cağ kebabı ile meşhurdur çok iyi kaliteli herkesin erzuruma gitmesi lazım görmesi lazim

0

otlu tasıyla ünlüdür eşimin memleketi erzurum

0

türkiyenin harkulade şehirlerinden erzurumun en ünlü taşı oltu ilçesinden çikarılan oltu taşıdır bu taş vücudunuzdaki stresleri radyoasyonu almasıyla ünlüdür. bir deneyin.

0

otu taşıdır. erzurumun ilcesi olan oltu da çıkarılan, yari kıymetli sınıfına dahil dünyaca bilinen türkiye ye has bir tastir siyah renktedir sus estasi aksesuar ve taki olarak kullanılır. pahalı değildir. ve ozellikte tespih olarak kullanımı cok bilinir. siyah bir taşın oltu aşı olup olmadığını anlamak için yakmak kullanılabilir. tas olduğu için yanmaz fakat başka bir yöntem de yüzeyler dışında kalan alanı kontrol etmektir. mesela tesbihlerde ip. geçirilen deliklerin, olduğu bölgeye bakarsanız. pürüssüzz olmadığını görürsünüz. ufak centikler veya delikler vardır.