1

keşke siteye mesaj atarak sorunuzun düzeltilmesini sağlasanız. önemli, hususlarda kırmıyorlar ve geri çevrilmiyor bu tür istekler. çok yersiz bir başlık olmuş.

0

müslüm gursesin filminden hatırladığım kadarıyla küçük yaşlardan beri türlü ve arabeske merakı vardır. ickici ve ayyas olan babası muslumun şarkıcı olmasını istememektedir. müslüm gürses bir kız kardeşi ve bir erkek kardeşi ile yaşamaktadır. ailesi fakir bir insan olan müslüm gürses küçük yaştan itibaren çalışarak eve ekmek getirmeye çalışır fakat her seferinde babası getirdiği parayı yemektedir. ayyas babasının bir meslegi yoktur . annesi ise çamaşır yıkayarak geçimini saglamaktadirlar. müslüm gürses bir ilden başka bir ile taşınırlar orada müslüm'ün hayatı çok değişir bir gün evden babasından kaçarken bir sanat merkezine yolu düşer ve orada bir adamla arkadaş olarak türkü söylemeyi öğrenmeye başlar . ayrıca saz çalmasını da öğrenmiştir. fakat ayyas babası istememektedir. birgün müslüm ses yarışmasına katılır ve yarışmayı kazanır. o arada muhterem nura aşık olmuştur. muhteremnur kendisinden bir hayli yaşı büyüktür. müslüm yarışmayı kazanır ve annesinin canına tak eder babasından ayrilmak istediğini söyler muslumun babası bunu kaldıramaz ve küçük kiz kardeşiyle birlikte karısını öldürür. baba hapise gider. müslüm ve küçük erkek kardeşi kalır kardeşini mektebe yazdıran müslüm ilerde çok büyük bir ses sanatçısı olur ve kardeşiyle birlikte yaşar birgün kaza yapar fakat ona ragmen şarkı söylemeyi başarır ve unu heryere yayılır. müslüm muhterem hanımla evlenir fakat babasi gibi bir adam olmaktan korkar sürekli.

2

musluk gürses :) ya olmamış bu yanlışlıkla da olsa müslüm gürses olacak sanırım. ben onu düşünerek size cevap vereceğim. 1953 yılında şanlıurfa'nın fıstıközü, halfeti'de dünyaya gelen müslüm gürses, arabesk ve türk halk müziği sanatçımızdır. kısaca hayat hikayesi şöyledir;
ufak yaşlardan beri türkü söylemeyi seven müslüm gürses, ya da ünlü olmadan evvelki adıyla müslüm akbaş, ailesinin maddi imkansızlıkları yüzünden adana'ya göç ettikleri zamanlarda bağlama çalmayı öğrendi. bir çay bahçesinde ailesine de destek olmak için şarkı söylemeye başladı. sonra halk evine gitmeye başladı, terzi çıraklığı ve kunduracılık öğrendi.
yıllar içinde çukurova radyosuna girdi, radyo sanatçısı oldu.
1968 yılında piyasaya ilk plağı çıktı. ikinci plağı 1969 yılında çıkan sevda yüklü kervanlar plağı 300.000 adet sattı. o ara askere gidip geldi, tekrar yeni plakları piyasaya çıktıkça halk arasında iyice meşhur oldu. çoğu şarkılı-türkülü olan tam 38 filmde de başrol oynadı.
1978 yılında tarsus'tan adana'ya giderken trafik kazası geçirdi. öldü zannedilip morga kaldırıldı.
daha sonra yaşadığı anlaşılınca tedavisine başlandı. beynine plaka takıldı.
hayatı ciddi dram idi. aile yaşantısı.. babası ile arası iyi değildi. bir kardeşi de hapisteydi. ve bir gün babası annesini öldürdü. babasıyla iletişimini o zaman kesti müslüm.
yıllar içinde sevdiği kadın olan muhterem nur ile evlendi.
uzun yıllardan sonra müslüm gürses'in hayatını film yaptılar. halen vizyonda seyredilebilir. gişe rekorları kıran filmde müslüm gürses'i timuçin esen canlandırdı. şarkılarına o hayat verdi.
bence rahmetliden de güzel de söyledi.