0

istanbul çok büyük ve çok kalabalık bir şehir dolayısıyla gezilecek yerleride bir hayli fazladır her bir yeri semti ayrı bir güzelliğe sahiptir

0

istanbulda gezilecek yer derken adim atilan her yer ayri bi guzel gezilmeye deger dolmabahcesi galatasi kiz kulesi taksimi ortakoy sahil cok ya anlatmakla bitmez tarih manzara eglence her alanda aradigin herseyi bulmak mumkun

0

ayasofya bebek beyoğlu sultanahmet camii eyüp eyüp sultan cami yerebatan sarnıcı adıköy beşiktaş istinye eminönü balıkçılar çekmeköy topkapı sarayı konstantiniyye'den gelme bir yerdir. beyazıt cami galata kulesi galata kulesi efsanelerle konuşulan bir yerdir. şehri oluşturan en önemli unsurlardır. cenevizliler tarafından isa kulesi olarak bilinir bizanslılar tarafından büyük kule isimleri ile anılır. 4 murat döneminde tahtadan yaptığı kartal kanatları ile kuleden üsküdar'a uçan hazerfan ahmet çelebi galata kulesi'nin tarihteki en renkli olaylardan birine ismini duyurmuştur istanbul arkeoloji müzesi vardır osmanlı'dan türkiye'ye miras kalmıştır müzeyi hümayun ismi ile osmanlı'da kurulan bir yerdir sultan ahmet camii istanbul'da gezilecek yerlerden tarihi yapı olarak sultanahmet camii vardır 1609 1616 yılları arasında sultan birinci ahmet tarafından yaptırılmıştır mimarı sedefkar mehmet ağadır. süleymaniye camii kanuni sultan süleyman adına mimar sinan'a yaptırılmıştır topkapı sarayı 17 yüzyılın sonunda tamamlanan bir yapıdır 1 beyazıt ve 1 selim ükümdarlık dönemlerini burada sürdürmüştür dolmabahçe sarayı istanbul'da abdülmecid tarafından yaptırılmıştır batı etkisinde barok stil de yapılmıştır, tarihçiler dolmabahçenin batıdan alınan borçlarla yaptırıldığını eleştirir yerebatan sarnıcı yeryüzünde olduğu gibi yer altında da büyüleyici bir yer olan sarnıç tır su ihtiyacını karşılamak için yaptırılmış bir şeydir su geçirmez bir tabakaya sahiptir kariye müzesi cami ya da manastır şeklinde de anılır türk ve islam eserleri müzesi vardır 40 binden fazla eserin sergilendiği bir yerdir kalenderhane camii si vardır fatih cami haydarpaşa tren garı büyük çamlıca tepesi kız kulesi istiklal caddesi çinili cami boğaziçi sinagogları ile beyazıt meydanı sahaflar çarşısı bozdoğan kemeri rumeli hisarı atatürk arboretumu botanik bahçeleri neden oluşur.

0

dolmabahçe sarayına kesin gidin derim. oradan barbaros bulvarına doğğru yürüyün ve biraz yukarı doğru çıkın... yıldız sarayına gidin.. oradan inin ortaköy meydanına doğru gidin. ortaköy camiisi eşliğinde, kumpir yemeden ayrılmsyın beşiktaş'tan. sonra üsküdar'da mihrimah sultan camisinde gidin bir namaz kılın.. oradan ayrıldıktan sonra çengelköy yönüne doğru gidin beylerbeyi sarayını gezin. boğaziçi köprüsünün ayağının dibindedir hemen.. şimdiki 15 temmuz şehitler köprüsü.. yine üsküdar kız kulesi, kadıköy haydarpaşa garı, galata köprüsü ve galata kulesi görülmesi gereken yerlerden.. heee... istiklal caddesine gitmeden istanbuldan ayrılmayın :)

1

istanbul, tüm karmaşasına rağmen içinde yaşamayı sevdiğim şehir.
o kadar çok var ki gezilecek yeri, yeter ki zamanınız ve paranız olsun cebinizde.
boğaz turu yapabilirsiniz, eminönü'nden vapurlar var, adaları tek tek uğrayarak en son büyükada'da duruyor. büyükada'da inip orada aya yorgi kilisesine tepeye çıkabilirsiniz.
eminönü, sultanahmet, kapalı çarşı,
topkapı sarayı, piyer loti, kanlıca'ya gidip yoğurt yiyebilirsiniz.
çamlıca tepesine gidebilirsiniz.
kadıköy'de sahafları gezebilirsiniz.
istiklal caddesinin atmosferini soluklayabilirsiniz.
çok var.. ortaköy'e gidip sahilde oturup, yürüyüp kumpir yiyebilirsiniz.