0

adı sıtkı sezgindir. 1949 yılında samsunda dünyaya geldi. türk sinemasında “şişko nuri” olarak tanındı. 1971 yılında “ayşecik ve sihirli cüceler” filmleriyle sinemaya atıldı. “öksüzler” filmiyle halkın gönlüne taht kurdu. 17 ağustos gölcük depreminde evini kaybetti. 2019 yılından beri samsunda belediyenin huzur evinde kalmaya başladı. anaokulu ve ilkokul öğrencilerine tiyatro sergiliyordu. daha önce yeşilçam da beraber oynadığı arkadaşlarının kendisini aramadıklarından yakınıyordu. sinema setlerine geri dönmek istiyordu. hayata veda edeceği yerin sahne olmasını arzuluyordu. vefat etmeden önce son bir isteği olduğunu belirtti: öksüz filmindeki fıstıkla beraber elinde bir kırbaçla heykelinin olmasını istedi. son zamanlarda “ne sihirdir ne keramet” adlı gösterinin yönetmenliğini yaptı. bu gösteriyle birlikte şişko nuri miniklerden oldukça fazla beğeni aldı. sıtkı sezgin’in hastane kaldırılmasını ses sanatçısı onur akay duyurdu. yeşilçam da bir çok filmde rol aldı.

0

benim olucak fıstık binicem üstüne vurucam kırbacı repliğiyle tanıtığımız şişko nuri lakabıyla tanınan kişi sıtkı sezgindir

1

sıtkı sezgin isimli insanların türk sinemasında şişko nuri olarak tanıdığı samsun'da 1949 yılında dünyaya gelen sanatçımızdır benim olacak bu fıstık binicem üstüne vurucam kırbacı diyen.
ayşecik ve 7 cüceler filmi ile sinemaya girmiştir.
şimdilerde felaket tellalı lakaplı onur akay'ın açıklaması rahatsızmış hastanede imiş. şifalar dilerim.

0

sezercik filminin şişko jüri şimdi ve değerli bir oyuncuydu