0

donal trump alman kökenli bir aileden gelmektedir. büyükbabası frederick trump berberdi ve 1869 yılında almanya’da doğdu. büyükbabası 1885 yılında amerika’ya göç etti. amerika’ya gittiğinde ilk başta hayatta kalmak için yiyecek-içecek sattı. kanada klondike bölgesinde altın rezervler buldu. büyükbabanın 1905 yılında fred trump adında bir oğlu doğdu. baba fred abd donanması için kışla tarzında evler yaptı. baba fred arsa alım satımı yaptı ama siyahilere satmadı. baba fred trump’un beş çocuğu oldu ve donald, dördüncü çocuğudur. donald trump 1946 yılında new york’ta doğdu. ergenlik döneminde müzik öğretmenine yumruk atmış. ailesi onu disiplin altınaalmak için askeri okula göndermişler. 1964 yılında askeri okuldan mezun olunca subay olmak istememiş. üniversiteyi pensilvanya’da okudu. üniversiteden çıkar çıkmaz, babasının sahip olduğu şirkette çalışmaya başladı. vietnam savaşına ayağında topuk iğnesi olduğundan dolayı savaşa katılmadı. dört kere askerliğini tecil ettirdi. üç kez evlendi, üç hanımından toplam beş çocuğu oldu. 2016 yılında cumhuriyetçi partiden amerika birleşik devleti’nin 46. başkanı oldu. amerika tarihin en yaşlı başkanı oldu. “trump’un beyaz saray’ının içinde” adlı kitabı yayımlandı. donald trump, uzun yıllardır zehirlenmekten korkuyor ve bu korku yemeklerine yansıdı. eğer bir gün fırsat olursa kızı ıvanka’yı başkanlığa aday yapacak. 1990 yılında bir filmde oynadı. en kötü yardımcı oyuncu dalında ödül aldı. 1999 yılında babasını alkol bağımlılığı yüzünden kaybetti. babasını alkol yüzünden kaybedince, hayatı boyunca alkol ve sigaradan uzak durdu ama kendi adına bir votka markasına sahip. trump, temizlik takıntılı bir insan. bir röportajında hiç atm kullanmadığını söyledi. 1400 odalı oteli ile yılda 30 milyon dolar kar etti. 1978 yılında 25 miyon dolar banka kredisi çekti ve bu parayla manhattan’daki bir binayı alarak 68 katlı ünlü trump tower’i inşa etti ve bu yerde yaşıyor. bu yeri inşa ettirirken yasadışı göçmenleri saatlik 4 dolara çalıştırarak diktiği iddia ediliyor. çok sayıda otel’e sahip. 1983 yılında 45’er katlı 11 bina dikti. başkanlık kampanyası için haftalık 2 milyon dolar harcadı.

1

siyahilerden nefret eden amerika birleşik devletleri başkanının adı james buchanan'dır.
siyahilerin köle olarak afrika kıtasından getirilmesi ve ucuz fiyata alınarak yıllarca amerika'da çalıştırılmalarına izin vermiştir. bu ezici baskın yönetimine abraham lincoln seçim zamanı adaylığını koyduğunda başkan seçilirsem köleliği kaldıracağım demiş ve bu vaadi ile seçilmiştir. ama kendisi çok kısa başkanlık yapabilmiş ve bir suikaste kurban gitmiştir.

0

bu soruyu sorduğundan sonra biraz araştırma yapayım dedim, ve araştırmalarında çıkardığım sonuç james buchanan adında bir başkandır.kendisi kölelerden nefret eden bir başkan olarak tarihe geçmiştir diyebilirim.

0

araştırmalarıma göre bu sorunun cevabı james buchanandır. kölelerden nefret ediyordu ve köleleri yurtlarından kopararak satıyordu, kendisi yapmasa bile bu emirleri veriyordu ve yaptırıyordu. kölelerin çalışmasını istiyordu düşük bir fiyata ve birçok köle afrika'dan ailelerinden koparılarak amerika'ya getirildi. yıllarca çalıştırıldı ve ezildi. buna karşı çıkan kişiyse abraham lincolndur. lincoln, seçimlerin olduğu sırada köleliği kaldırılacağını belirterek, seçildiği zaman köleliği kaldırmıştır ve 5 gün sonra bir suikast sonucu öldürülmüştür.