0

çocuklarımıza aşırı bir şekilde onlara küfür etmek aşağılayıcı sözler söylemek gerçekten çok incitir. o yüzden çocuklarımızı özel bir de bu kelimeleri çok dikkat etmeliyiz. o yüzden çocuklarımız da özellikle bu kelimelerle ilgili sözcükleri çok dikkat etmeliyiz. çocuklar çünkü her sorudan ilk edebiliyorlar artık günümüzün zaten çocukları bir değişik küçük bir şey söyledin mi hemen evden kaçıyorlar nedense. o yüzden çok dikkat edilmelidir anne-babalar çocuklarına. çocukları en azından şu yapılabilir. başkalarıyla asla kıyaslanmamalıdır.çünkü çocuklar genellikle başkalarıyla kıyasladı kişilerle aynı şekilde olmak isterler ve sürekli olmadığına çok üzülürler. oysa çocuklar genellikle çok iyi davranmalılardır. çocuklara genellikle bu sözden hiçbir şekilde söylememelidir yani onlara çok iyi davranmak gerekir nedense. çocuklarımıza daha çok küfür etmek onları daha çok bizden uzaklaştırır ve onlarla hiçbir şekilde iletişime geçemeyiz.daha sonra ise çocuklarımız gerçekten sigara içerler, herkesi döverler çok kötü bir insan olur. o yüzden çocuklarımıza gerçekten çok böyle şeyler söylememeliyiz. çocuklarımıza küfür etmek zaten başlı başına bir kötü bir şey. onlara ne dediğini anlamıyorum zaten küçük bir şey de hemen evden kaçıyorlar. çocuklarımıza genellikle bu sözleri hiçbir şekilde kullanmamalıyız dikkat etmeliyiz. yani onların düşüncelerini çok iyi anlamalıyız.

0

bence bir çocuk için "yalan söyleme" tabiri kullanılmamalıdır bunun yerine "doğruyu söylemelisin" daha doğru bir kullanımdır bunun dışında çocuğun özgüvenini zedeleyecek tabirler kullanmak yanlıştır her başarısızlığını yüzüne vurmak yerine bir daha denerde başarabileceği söylenmelidir

0

hakaret içeren, aşağılayan, başka çocuklarla mukayese edici türde veya emrivaki cümleler kullanılmamalıdır.

0

aşalayici kelimeler kullanılmamalı bence sonuçta çocuk o böyle yaparsak özgüvensiz olurlar . onunda çocuk ama insan olduğunu unutmamak lazım şuan onlara herşey oyun gibi geliyor . evet bende arada bunalıp kızıma bağırıyorum ama inanın pişman olmam 5 saniye mi alıyor allah korusun zaten vurmadim asla vurmam da ama biraz daha ılımlı birşeylerin anlatmaya çalışırsak eminim elinde sonunda anlayacaklardir .