0

toplama bilgisayar bütçeye uygun farklı bileşendeki tüm parçaların bir araya getirilip yüksek kalitede bütçeye uygun bir bilgisayar oluşturulma tekniğidir. o bu anlamda toplama bilgisayar hazır bilgisayarlara karşın biraz daha ucuz ve cazip gelmektedir.

0

toplama bilgisayar istediğin farklı marka parçaların ve istediğin özellikteki donanımların bir kasada toplanıp oluşturulan kasaya toplama bilgisayar denir . genellikle bu yöntem daha uyguna màl edilebilir.

0

toplama bilgisayar yani bilgisayarın parçalarının tek tek sizin elinizden toplanmasına deniliyor.yani bilgisayarınızın kasasının içindeki tüm parçalarını siz tek tek başka yerlerden ya da aynı yerlerden kendinizin teker teker satın alıp sonradan adresinize kargo ile getirmeniz ile teker teker parçaları kendiniz kasaya montajlamanızdır.mesela ben şöyle yapıyordum bi arkadaşım vardı onla topluyorduk ona yardımcı oluyordum.bir tane ustada vardı oda sağolsun bize yardım ediyordu.bilgisayarı toplarken tüm parçaları zamanla aldık mesela ekran kartı alıyorduk ucuzken bekliyorduk sonra para biriktiriyordu arkadaşım sonra anakart alıyordu ram alıyordu teker teker hepsini alıyordu.en sonunda tüm parçaları topladıktan sonra hepsini usta ile birleştirip hepsini teker teker kasaya montajladık.yani bizim ellerimizle toplanan bir bilgisayar oldu bunada toplama bilgisayar diyorlar işte farkı budur marka bilgisayar hazır oluyor aralarındaki farkda budur.

1

farklı bilgisayarlardan toplanan uyumlu parçaların bir araya getirilmesiyle yapılan yeni bilgisayara toplama bilgisayar denir.

0

toplama bilgisayar bilgisayar bileşenlerini birlikte montajı olarak değil farklı farklı alıp montajlayamak gibi bişeydir