0

ben de markette kasiyerim önüme bir ürün koyarlar ve o ürünü tanıtır almalarını sağlarım

0

ben bir markette bir firmanın satış temsilcisiyim , ben ürünümü satarken ürünün kalitesini över ve kullanması gerektigini memnun kalacağını anlatırım eğer ikna olmazsa bu ürünü kendim ve çocuklarıma da kullandırdığımı ve zaten sizede bu ürünü gönül rahatlığıyla tavsiye etmezdim derim ve yüzde doksan satış olur.

0

valla size bir kayserili olarak pazarlama taktiği söyleyeyim:)
normal fiyatını söyleyip, indirimli fiyat olarak söylemek.
1.99 ürün etiketi yazmak .2.00 tl ödemek zorunda kalır ve 1.99 göz yanılgısıdır. ürünün fiyatını düşük gösterir.
kaliteli reklâm yapmak. büyük markalar için tabi.
ikna taktikleri kullanmak.begenmezseniz iade edebilrsiniz diye.
çok sattık bu üründen demek.

0

pazarlamacılardan öğrendiğim üzere o ürünü en mükemmel ürünmüş gibi tanıtmak. sanki o ürün olmadan hiçbir işin gerçekleşmeyeceğini, gerçekleşse bile o ürün kadar güzel olmayacağını, ancak ve ancak o ürün sayesinde mutluluğa erilebileceğine inanmak ve karşındakini de buna inandırmaktır. etrafta böyle bir pazarlama şekli var. gerçekten çok komik ve gülünç bir durum bu. insanımız da bunlara inanıyor. son günlerde bir habere denk geldim. televizyonda 6 milyarlık telefonu 150 liraya satan bir pazarlamacıdan gariban halkımızdan biri bu telefonu alıyor. ancak bu telefon vatandaşa ulaştığında aslında televizyondaki ürünün olmadığı fark ediliyor. şimdi burada suçlu olan kim? pazarlamacı da mı yoksa 6 milyarlık telefonu 150 liraya alacağına inanan halkımızda mı? bence her ikisinde de suç var.

0

fiyatları piyasanın biraz altına çekerek daha fazla müşteri çekilebilir.ayrıca akıllı sloganlar ile satılan ürün miktarı artabilir.

0

klasik pazarlama lafları dosta gider, kefili benim, daha iyisi varsa üstüne para vereceğim vb.

1

reklamlar en iyi pazarlama taktikleridir.
akıllı fiyatlandırma ile, talebi olan bir ürün yaratılabilir. ücretsiz numuneler yarışmalar ile vermek gibi. psikolojik etki bırakan fiyatlandırma taktikleri, misal bir ürünü 100 lira yazmak yerine fiyatını 99,9 lira olarak yazmak.