1

da vinci metodu öğrenmeyi kolaylaştırmayı amaçlayan bir metottur. bu metot sayesinde beyin her açıdan harekete geçmeye başlamaktadır.yani öğreneceğiniz bir kelimeyi veya konuyu öncelikle zihnimizde canlandırıyoruz ve onu bir renk, cisim veya farklı bir hikaye ile zihnimizde bağdaştırıyoruz.öncelikle öğrenmek istediğimiz konuyu iyice düşünüyoruz ve zihnimizde o öğreneceğimiz bilginin karşılığının ne olduğu hakkında düşünceler ve teorileri üretiyoruz. bunu yaptığımız zaman öğreneceğimiz bilgiyi çok daha kısa sürede öğrenmiş oluruz. örneğin görsel hafıza denen teknikte da vinci metodundan türemiş olan bir tekniktir. günümüzde bu yöntemi başarılı bir şekilde öğretmeye çalışan birçok öğretmen mevcuttur. örneğin, coğrafya öğrenirken bunların isimlerini kafamızda bir hikaye kurarak daha kolay bir şekilde hafızamıza kazıyabiliriz.bu şekilde bir öğrenme sağladığımız zaman öğrendiğimiz konu çok daha fazla kalıcılık sağlamış olur.
ancak öğrendikten sonra bu hikayeyi krar tekrar zihnimizde canlandırmalı ve ara sıra tekrarlamalıyız ki sonrasında unutulmasın ve daha kalıcı bir hal alsın.zihnimizde konuyu tamamen öğrendiğimiz zaman zaten konuyla ilgili bağdaştırdığımız nesneyi ya da olayı gördüğümüz zaman tekrar tekrar o konuyu hatırlamış olacağız. da vinci de tam olarak bu yöntemde anlattığı gibi deneyler yapmış ve başarılı olmuştur.
bu metot sayesinde öğrenilmesi çok zor olan dilleri bile çok kısa süre içerisinde öğrenmeniz mümkündür. gerçekten ezberci eğitimin yaşandığı günümüzde bu şekilde olan öğrenme yöntemlerine kesinlikle fırsat tanınması gerektiğini düşünüyor ve inanıyorum.

0

davinci metodu öğrenmenin en kolay ve hızlı bir metodudur. leonardo da vinci nin "her şeyi öğrenmek mumkundur" sözünden esinlenerek oluşturulmuş bir tekniktir. bu teknikle kisinin zihninde canlandırma puzzle oluştur kalıcılık oluşturma...vs gibi yöntemlerle eğitimci ve öğrenen kişi bilinvlendirilmis ve bu yöntem uygulanmıştır.